avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii program de lucru inegal, salariu orar?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

program de lucru inegal, salariu orar?

Caut raspuns la urmatoarea problema:
Caut solutie la urmatoarea problema:
Societate cu angajati cu norma intreaga 8 ore/zi program de lucru inegal conform CIM. 750 sal de incadrare fara alte sporuri mentionate in CIM
Programul de lucru inegal este : ture de cate 11 ore pe zi/ 7 zile( luni-duminica) cu program orar 8-22 ( o ora pauza)urmate de 7 zile libere( luni -duminica) urmate de 7 zile- tura 11 ore/ zi( 22-8)...... ( conform ROI media pentru durata maxima a timpului de munca se face la 12 luni)
- Societatea acorda urmatoare sporuri:
25% pentru orele de noapte
100 % pentru orele de week-end si sarbatori legale
1.ce tip de salariu se aplica orar sau lunar? ( calculul salariului pana in prezent s-a realizat astfel (750/ nr ore lucratoare in luna)* nr de ore lucrate, care nr de ore lucrate avand in vedere programul inegal poate fi mai mic sau mai mare decat cele lucratoare in luna -ex 176 in luna, 154( 2 ture de 11) lucrate..venit realizat 656 sau 16 ore in luna, 187 lucrate..venit realizat 876
2.sporul de noapte poate fi considerat permanent ( lunar cel putin 30 % din timp este timp de naopte)?
3.
Cel mai recent răspuns: adi_stanculescu , utilizator 03:11, 25 Noiembrie 2010
1. Salariul in luna se calculaza astfel. Se ia in calcul cate ore lucratoare are luna, de ex. luna Octombrie are 168 si ati lucrat 170. Se scad din 170 cele 168 si aveti suplimentare 2 ore. Orele lucrate sam+dum se platesc cu sporurile mentionate. Asa este cum ati spus intr-o luna baza iese un fel, alta luna alt fel.
2. Daca este intradevar acelasi program batut in cuie, atunci poate fi considerat permanent sporul de noapte.
- pot fi considerate ore suplimentare cat timp ele se compenseaza cu lunile in care sunt 176 normate si lucreaza efectiv 154 ( caz in care si salariu realizat e mai mic decat cel lunar )?.Din cauza acestui mod de lucru s-a mentionat in CIM program inegal, urmand sa respecte reglmentarea de a nu depasi norma de 40 pe saptamana, calculata ca medie pe ultimele 3 luni.
- daca sporul de noapte nu este trecut in CIM, dar este acordat lunar poate fi considerat in baza de calcul pentru indemnizatia de concediu ( media pe ultimele 3 luni)?
-Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu adi_stanculescu adi_stanculescu Caut solutie la urmatoarea problema: Societate cu angajati cu norma intreaga 8 ore/zi program de lucru inegal conform CIM. 750 sal de incadrare fara alte ... (vezi toată discuția)
Salarizare program inegal? adi_stanculescu adi_stanculescu Buna ziua, O societatea are program de lucru inegal specificat in CIM in ture de o saptamana: - 7 zile cate 11 ore ( 8-20 cu pauza de masa o ora) - 7 zile ... (vezi toată discuția)
Program lucru inegal - sporuri IrinaDu IrinaDu Buna ziua, Lucrez la o companie IT de Outsourcing care isi desfasoara activitatea 24/7. Programul meu este pe ture de la 7 AM la 3:30 PM, de la 3:30 la ... (vezi toată discuția)