avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract cu un executor
Discuție deschisă în Executare silită

contract cu un executor

as vrea sa fac contract cu un executor pentru a executa o hatarare jud. de partaj investita cu formula executorie[bunuri mobile si sulta]. am auzit multe discutii in legatura cu onorariul executorului: ca faci contract platesti onorariul si daca nu reuseste sa iti dea sulta onorariul ramane platit.... ca poate face ca paratul sa plateasca onorariul sau la final chiar daca eu as semna contract....am nevoie de putin ajutor va rog, pana acum recomandarile dvs mi au fost de folos si am incredere. multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mocutzy27 , utilizator 22:27, 22 Aprilie 2010
veti plati un avans din onorariu, urmand ca executorul sa incaseze diferenta de la debitor. in final, toate cheltuielile de executare vor fi suportate de debitor.
nici nu va puteti astepta ca executorul sa munceasca sperand sa fie platit doar daca debitorul e solvabil...
Exact.
Nu aveti cum sa va asigurati ca debitorul e solvabil, de fapt asta e problema, nu "contractul" cu executorul.
daca in hotararea judecatoreasca se specifica obligatia paratului de a mi plati sulta fara a specifica perioada , il obliga sa o plateasca imediat toata sau in functie de ceva? are casa pe numele sau iar sulta reprezinta datorii bancare nu impartim imobilul. daca merg la executor il obliga acesta sa mi plateasca imediat sau intr o anumita perioada legala, asa cum doreste paratul sau stabilesc eu cum. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotarare Cristianna Cristianna Buna ziua!Am castigat un proces de recuperare debit,am investit hotararea cu formula executorie.Debitoarea inca nu a platit.Trebuie sa ma duc la executor sau ... (vezi toată discuția)
Plata sulta mocutzy27 mocutzy27 daca in hotararea judecatoreasca se specifica obligatia paratului de a mi plati sulta fara a specifica perioada , il obliga sa o plateasca imediat toata sau in ... (vezi toată discuția)
Tva la executor? ramonel78 ramonel78 am beneficiat de serviciile unui executor si am fost surprins cand mi s-a solicitat onorariu +tva.in ce conditii trebuie sa achit onorariu?eu am avut de ... (vezi toată discuția)