avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca mi-am dat demisia...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca mi-am dat demisia...

Am lucrat timp de 6 luni la un patron,iar de curand mi-am dat demisia.As dori sa stiu daca pentru perioada de lucru,nu mi se cuvine nici o zi de concediu platita?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:45, 21 Aprilie 2010
Daca ati lucrat 6 luni aveti dreptul la jumatate din numarul intreg al zilelor de concediu. Concediul de odihna are o durata minima de 21 zile pe an.
Daca sunteti in perioada de preaviz puteti solicita efectuarea zilelor de concediu pana la terminarea acestora.
Cezar66 a scris:

Am lucrat timp de 6 luni la un patron,iar de curand mi-am dat demisia.As dori sa stiu daca pentru perioada de lucru,nu mi se cuvine nici o zi de concediu platita?Va multumesc!

Cate zile de CO aveti trecute in CIM?
21 zile am in CIM,dar el spune ca in momentul in care mi-am dat demisia am renuntat la drepturile salariale care mi se cuveneau (adica zilele de CO)...
Faceti o cerere scrisa, cu numar de inregistrare, catre fostul angajator prin care solicitati plata zilelor de CO neefectuat in perioada lucrata. Demisia nu este un motiv sa nu vi se acorde toate drepturile ce vi se cuvin conform CIM-ului incheiat la angajare . Conform Codului Muncii , art. 141 ( 4) , Compensarea in bani a CO neefectuat este permisa numai in cazul incetarii CIM. In caz de refuz faceti o sesizare catre ITM.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz? Luciana21 Luciana21 Am sieu o intrebare...am vazut topicul legat de demisie si vreau sa intreb daca in cazul demisiei cu preaviz de 15 zile, daca eu mai am dreptul la concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neacordat cristibelciu cristibelciu Lucrez din 15 sept. 2008 dar mi-a facut cartea de munca pe 1 noiembrie 2008. Am luat doar 10 zile de concediu ptr. tot anul 2009, iar restul vrea sa-l faca ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna in preaviz iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta: Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si ... (vezi toată discuția)