avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in preaviz?

Am sieu o intrebare...am vazut topicul legat de demisie si vreau sa intreb daca in cazul demisiei cu preaviz de 15 zile, daca eu mai am dreptul la concediu de odihna, in intervalul zilelor de preaviz pot solicita de exemplu 10 zile cate mai am din concediu si sa merg la lucru efectiv numai 5 zile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:28, 31 Iulie 2009
Daca angajatorul aproba efectuarea CO, atunci da, aveti dreptul sa-l efectuati si in preaviz.
Asa, si daca nu mi se aproba pot cere plata zilelor de concediu conform perioadei lucrate, adica daca mai am dreptul la 10 zile din cele21 cate sunt pe an acestea 10 sa imi fie plaite...multumesc pentru promptitudine
Da, puteti cere plata zilelor de concediu neefectuate, potrivit Codului Muncii, art 141, alin 4:

"Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca."
Daca aveti 21 de zile pe an, nr de zile care vi se cuvin se calculeaza proportional cu perioada lucrata.
Daca ati lucrat doar 6 luni, de exemplu, vi se cuvine doar jumatae din perioada de concediu anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa demisie ran ran Am cerut incetarea raporturilor de serviciu prin demisie.Dupa cateva zile am cerut concediul de odihna proportional cu timpul efectiv lucrat(imi ramasesera 5 ... (vezi toată discuția)
Daca mi-am dat demisia... Cezar66 Cezar66 Am lucrat timp de 6 luni la un patron,iar de curand mi-am dat demisia.As dori sa stiu daca pentru perioada de lucru,nu mi se cuvine nici o zi de concediu ... (vezi toată discuția)
Codul muncii: demisie cu preaviz in concediu de odihna e posibil? sz_mse sz_mse Buna ziua, Am contract individual de munca avand inca clauza de preaviz de 15 zile calendaristice. Acum 2 saptamani mi s-a aprobat concediu pe 2 ... (vezi toată discuția)