Buna ziua. Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema.
Bunica mea a decedat si a avut 3 copii. Pe tatal meu pe care la infiat si inca doi copii decedati care la randul lor au copii( nepotii bunici pana acum nu au ajutat-o cu nimic) Inmormantarea a facut-o tatal meu pe cheltuiala lui (chiar daca a fost infiat noi am tinut legatura cu ea si am ajutat-o pentru ca nu avea cine altcineva). Toate actele de proprietate, certificat de deces, etc sunt la noi si nu le dam pana cand nepotii nu vor plati inmormantarea.
Un aspect important este faptul ca cei doi copii care legal au drept de mostenire sunt frati doar de pe mama ei avand tati diferiti cu averi diferite.
Acum o parte din nepotii bunicii mele vor mostenire.
Intrebare:
1. Pot sa dezbata mostenirea nepotii daca actele in original sunt la noi?
2. Ce putem face noi ca sa ne recuperam banii?
3. Cum se imparte mostenirea bunicii: diferentiat in functie de averea tatilor lor sau la comun?
4. Ce putem face noi ca primaria sa nu elibereze duplicate dupa acte, ca poate mostenitorii se duc la primarie si spun ca sunt pierdute si le elibereaza un nou original. Ce putem face in situatia in care se intampla acest lucru.
Certificatele de stare civila se elibereaza persoanelor indreptatite , odata cu intocmirea unui act de stare civila sau ulterior , pe baza cererii depuse detitular sau de alte persoane indreptatite . Exista o cerere tip pe care o gasiti la starea civila de unde a fost eliberat actul de deces , pe care o completati , existand o rubrica cu motivul pt care se solicita acest duplicat . Legea 119/1996 nu cere publicare in M.Of. , ci prezentarea unui act de identitate , dovedirea calitatii de persoana care are dreptul la eliberarea acelui duplicat si plata taxelor legale . Nu se cere nicio declaratie pe propria raspundere in sensul celor precizate de dvs. Atata timp cat nu cunoasteti (cert) unde se afla certificatul original , acesta poate fi furat , pierdut sau distrus , nu ?
Titlu proprietate
bella_y
Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)