avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea ofensa adusa unor insemne
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

ofensa adusa unor insemne

Art. 236. din Codul penal incrimineaza "Ofensa adusa unor însemne" impunand ca:
"Orice manifestare prin care se exprima dispret pentru însemnele României se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani."

Si acum problema:
De cate ori il ascult pe baiatul acesta rad cu lacrimi
[ link extern ]
Insa ceea ce zice el despre imnul national "l-ar ajuta" sa fie trimis in judecata de un procuror zelos.
Cu toate acestea mie nu mi se pare ca Teo asta face vreo fapta periculoasa social si cred ca in cazul acesta legea ar trebui nuantata, adica ar trebui ca in Codul penal sa existe la art. 236 unele criterii clare.
Voi ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 22:19, 24 Aprilie 2010
Cel putin le poti compara !:))
Ca sa nu-mi stearga cineva mesajul ca fiind off topic, :D am sa spun ca tipul nu-mi pare ca manifesta dispret ( in adevaratul sens al cuvantului )

Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator
:offtopic:

Pana aici am inteles dar ce facem cu ei?

[ link extern ]
Da ! In aceasta secventa vad umilinta si dispretul !E evident !
Se pare ca trebuie sa ma retrag...nefiind de specialitate (avocat).
Las discutia pe maini bune !

:coffee:

edit later : oare prima secventa o vad ca pe o autoironie si de aceea nu ma deranjeaza ?!....nu-mi mai dau seama ...:help: cel putin am aflat ca nu stiu sa-mi sustin punctul de vedere ......:"> ....@zori, iar m-ai incurcat !:)
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
ContSters109653, utilizator
Pare-se ca distinsul presedinte al Romaniei este pasibil de pedeapsa maxima prevazuta de art.236 C.P.

[ link extern ] /
Mie nu imi pare vreo problema in niciuna dintre situatii. Problema penala aducatelea.
In niciun caz nu vad motiv sa ne inspiram din legislatia SUA, eu cred ca e prima legislatie (sau buchet de legislatii) de ocolit cu mare zel; mai bine ne-am uita la legislatiile religioase (cu care nu sunt de acord) decat sa ne incalcam in picioare drepturile adoptand ceva similar legislatiei SUA.
Mai cred si ca textul de lege este foarte clar si ca domnul Zaharia are perfecta dreptate.
Din pacate pentru noi, cred ca nici postul francez de televiziune nu a gresit, parerea mea.
Sigur ca explicatia lor (cum ca publicul nu a fost indemnat sa imite, ca a fost, asa cum se vede, o manifestare ad-hoc) e o baliverna [e care pot numai sa si-o repete singuri pana ajung sa si creada... Dar cu toate indicatiile de regie, cred ca e o gluma si mi se pare si buna.
Unde ati fost in Europa? In Paris cred ca am vazut cei mai multi cersetori. Minunatia lor de metrou e plina de arome parfumate, de case ad-hoc ale acestor oameni, cu caltele si haine pe langa ei, ramasite de mancare.
Sigur ca nu i-am intrebat daca sunt romani, poate ca erau, poate ca nu. Insa in mod clar ca realitatea ii face pe oameni sa glumeasca.
Gluma pleaca de la o realitate pe care acel prezentator TV o ia in balon. Mie imi pare ok si nici macar nu putem nega ca ar fi asa.

Iar domnul umorist... :)) demult n-am mai auzit text asa de bun de stand up comedy, mai ales romaneasca!
Nu vad nicaieri ofensa.

In plus, daca faci un efort sa coroborezi gluma francezilor cu a romanului, ajungi tot acolo: si altii si noi insine ne credem vai de mama noastra, demni de ras. :P Si atunci, de ce sa pedepsesti pe altii cand nici tu nu te apreciezi, nu-ti dai credit?

Alte discuții în legătură

Reactii vehemente handsu handsu Ce parere aveti despre politica est-europeana (\"expusa\" de Madonna si urmata de reactii vehemente din partea publicului) privind minoritatea roma ? Trebuie ... (vezi toată discuția)
8 aprilie - ziua internationala a rromilor trope_doi trope_doi Ziua internationala a rromilor se sarbatoreste in fiecare an la inceputul lunii Aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat nastere la Londra, in 1971, ... (vezi toată discuția)
Actiune a politiei romane in franta GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, va rog sa informati pe site-ul dvs despre actiunea pe care o face politia romana in franta la ora actuala la adresa romanilor care sunt stabiliti ... (vezi toată discuția)