avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... informatii utile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

informatii utile

Am grija de o pesoana in varsta de 88 de ani locuiesc la ea cu copilul, ea mi-a facut un testament acum o luna insa acolo nu e trecuta nici o clauza de ingrijire. In trecut d-na a mai avut astfel de testamente facute si cu alte persoane pe care la un moment dat le-a desfacut. Pe contractul de locuinta sunt trecute 2 persoane, ea si fiul sotului care a decedat, alti copii sau rude nu are. Eu sunt nelinistita deoarece fiul sotului este o persoana f. dificila.Pot eu sa fiu sigura ca nu voi fi atacata dupa moartea ei de fiu?sau de altcineva.Ma mai gandesc si la faptul ca dupa moarte voi cheltui destui bani si pentru succesiune sau cine mai stie pentru ce......
Poate ca ar fi fost mai bine daca faceam un contract de vanzare -cumparare cu uzufruct viager!!!!!!!!!!!
Va multumesc pentru timp si pentru raspunsuri anticipat.
Cu drag Otilia
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:12, 20 Aprilie 2010
User-a nu ne-a comunicat daca imobilul are ca proprietari pe ea si pe fiul sotului decedat ca urmare a dezbaterii succesiunii ramase dupa sotul decedat sau nu; daca nu s-a facut dezbaterea succesiunii, ci fiul sotului decedat este coproprietar al bunului pe baza unui act de dobandire prin alt mod decat acela de mostenire. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)
Diferente testament sau donatie angi84 angi84 Buna ziua, Vecina mea are o dilema si vreau sa o ajut. Ea are un apartament pe numele ei si nu are copii. I-a mostenit partea sotului (care a decedat), iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire catre un fiu biologic cu alti parinti in certificatul de nastere pyanystul pyanystul Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu o problema legata de o mostenire, o sa descriu putin diferit problema poate este mai usor de ... (vezi toată discuția)