avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu partaj

Sunt casatorit de 14 ani, am 2 copii de 9 si 12 ani, sunt din Bucuresti.
Casa si terenul le-am dobandit inainte de casatorie, prin act de vanzare-cumparare de la bunicul meu, act in care este prevazut ca ei au drept de uzufruct viager pe 1/2.
In curte sunt 2 corpuri de casa, fiecare cu cate 2 camere. Bunica mea traieste si locuieste intr-un corp de casa.
In timpul casatoriei a fost construita doar o singura camera si au fost facute reparatii corpului de casa in care locuim.
La partaj sotia are drept sa primeasca casa? Sau o parte din casa?
Sau pot fi obligat doar la plata unei sulte pentru ceea ce s-a construit si s-a imbunatatit in timpul casatoriei?
Daca copiii raman la ea si nu are unde sa locuiasca, poate sa obtina o parte din casa?
Va multumesc anticipat.
e bun dobandit inaintea casatoriei, e bunul dvs propriu. ea eventual poate cere despagubiri pt partea ei de investitie, nimic mai mult.
complicata poveste.. nu e chiar asa simplu de lamurit si explicat .. depinde foarte mult si de instanta, depinde foarte mult si de dvs si sotie, de orgoliile voastre..intrati pe mesageria privata sa detaliez raspunsul e in coltul drepta sus.. scrie mesaje private la profilul dvs
buna ziua.
sotia nu are nici un drept in ceea ce priveste bunurile dvs. proprii, achizitionate anterior casatoriei cu dansa.
ea poate invoca doar un drept de creanta in ceea ce priveste imbunatatirile aduse imobilului .
Asa este, imbanatatire aduse bunului dau nastere un drept de creanta, cu mentiunea ca prescriptia intre soti nu curge , e intrerupta.
(in termen de 3 ani de la desfacerea casatoriei prin divort fosta sotie isi poate valorifice , in limita sumelor de bani investite in acest apartement , dreptul de creanta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută. poate bunica să-mi facă un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și drept de habitație viageră pe cota ei? ContSters468520 ContSters468520 Buna ziua! Bunica mea in etate de 75 de ani, doreste sa-mi faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si drept de habitatie viagera, ... (vezi toată discuția)
Partaj anonim anonim In urma divortului in care exista un minor si imobilul apartine sotului prin act de vinzare cumparare, dinaintea casatoriei, cum se face partajul? (vezi toată discuția)
Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem ... Porojan Daniela Porojan Daniela Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem bunuri dobândite in timpul căsătoriei,in schimb casa care s-a ridicat și finalizat in ... (vezi toată discuția)