avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bunuri de capital-contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bunuri de capital-contract de comodat

Buna ziua!Am urmatoarea problema si nu stiu daca procedez corect:patronul meu a adus in 2007 aport la capitalul soc. unde este unic asociat o cladire,ca investitie de 50000euro pentru obtinere viza.Anul acesta societatea nu mai are contracte deci este pe pierdere,fapt pt. care patronul doreste sa o suspende pe 2ani pt. a nu mai plati imp. minim degeaba.Poate sa faca un contract de comodat cu o terta persoana fizica in care sa stipuleze ca pe durata de 2ani,societatea lui da cladirea spre administratre si folosire acestei persoane?Iar aceasta sa nu plateasca nimic soc.proprietare daca o inchiriaza sau aduce venituri?Cum ma sfatuiti sa -l sfatuiesc pe sef?Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
omerica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:34, 21 Aprilie 2010
da, poate! dar cu conditia ca respectivul sa isi ia obligatia de a plati in numele si [e seama societatii si impozitele aferente cladirii respective
Multumesc!
Buna seara.
Comodatarul nu stiu daca poate sa foloseasca bunul imobil pentru a obtine profit. Atata timp cat este comodat, comodatarul cred ca poate sa foloseasca bunul doar pentru nevoile lui, nu sa produca ,,fructe"cum se spune in civil,cu el.
Altfel, comodantul va avea pretenţii la o parte din fructele obtinute cu acel bun,de comodatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament electric ady09 ady09 buna ziua, va rog o informatie in cazul in care socrul meu detine un spatiu, am facut bransamentul electri pe numele lui persoana fizica cum pot ca factura de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial-ajustare tva smandy smandy am 3 situatii la 3 societati 1.cladirea e achizitionata in 02.2005 de la o alta societate cu TVA in 01.2006 vinde o parte din cladire cu TVA in 01.2007 ... (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa inchirieze bunul dat in folosinta? sandrada sandrada Buna, Situatia se prezinta astfel: Societatea comerciala X a incheiat un contract de comodat pentru niste masini cu mai multe persoane fizice. Ma ... (vezi toată discuția)