avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bransament electric
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bransament electric

buna ziua, va rog o informatie
in cazul in care socrul meu detine un spatiu, am facut bransamentul electri pe numele lui persoana fizica cum pot ca factura de curent sa o decontez pe firma, avand spatiul in comodat de la socrul meu
trebuie sa inchei contract de furnizare a energiei cu electrica sau pot deconta factura in baza contractului de comodat?
In baza contractului de comodat. In cuprinsul acestuia sa fie stipulat ca proprietarul pune la dispozitia societatii (comodatarului) toate utilitatile, comodatarul avand obligatia de plata a acestora.
nu trebuie ca factura sa fie emisa pe societate?
Proprietarul persoana fizica nu poate emite factura, dar daca vreti sa va deduceti cheltuielile facute cu plata utilitatilor ar trebuie sa schimbati titularul contractelor de furnizare a utilitatilor, adica sa se rezilieze contractul cu socrul dvs. si sa se incheie contracte (electrica, gaz, apa etc.) cu societatea. Aceasta, repet, in cazul in care doriti sa va deduceti cheltuielile.
eu sunt de acord sa inchei contract de furnizare a energiei cu electrica direct catre firma, dar d-nii de la electrica zic ca nu se poate asa ceva , numai daca obtin avizele de racordare pe societate si achizitionez un contor nou.Cica ei nu pot incheia contracte de furnizare numai cu titularul avizului de racordare.
ori in acest caz , daca mie nu imi merge afacerea ce fac? imi iau contorul si plec si atunci proprietarul cladirii isi reface toate avizele de bransare?daca inchiriaza cladirea la alta firma ,aceasta trebuie sa obtina iar alte avize s.a.m.d?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de contract? stanceni stanceni Buna ziua! Am si eu o rugaminte...societatea mea a amaplasat niste antene pe casa unui particular si ii platesc acestuia lunar contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere hala productie PaulHaiducu PaulHaiducu Suntem o sociaetate comerciala care am inchiriat o hala de productie unui SRL. Acesta consuma multa energie electrica, care trece prin contorul nostru. ... (vezi toată discuția)
Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)