Buna,
am o nelamurire si sper sa gasescun raspuns macar aici:
Am o societate comerciala mica (microintreprindere). Lunar emit doar o singura factura de vreo 7000 euro catre singurul meu client (sunt prestator de servicii soft). Eventual(nu in fiecare luna) imi decontam internetul+telefonul+abonament autobuz=~50euro.
Anul trecut am avut control de la finantze ca orice firma, si ca la orice firma mi-au dat amenda de 10milioane ROL(lei vechi). Motivul a fost ca intr-o luna nu aveam inregistrata nici o factura in conta (fusesem in vacantza si nu aveam nici o factura de emis saude decontat). Eu au zis ca nu cred ca este posibil asa ceva. Ma rog...
Fiind cu constiinta curata, am facut contestatie. Ei au inceput direct judecata. La primul proces am angajat o jurista si am castigat. Eu (admiistrator) nu m-am prezentat la proces.
Dupa ceva timp, au facut recurs si in recursul lor motivul pentru recurs era acela ca ei nu sunt de acord sa imi plateasca cheltuieli de judecata (3milioane ROL) pentru ca la proces nu am avut angajat pe nimeni, ci s-a prezentat doar administratorul (adica eu,care n-am fost prezent acolo).
Culmea culmilor, recursul a fost aceptat shi chiar au shi cashtigat.
Nelamurirea mea este: Cum este posibil sa fiu amendat in primul rand pentru ca nu am avut activitate intr-o luna=nicio factura, shi in al doilea rand cum este posibil sa fie acceptat un asemenea recurs, i pe dedeasupra sail shi cashtige (irevocabil).
Nici macar nu m-au informat pe baza caror afirmatii/probe/dovezi am pierdut procesul. Din pounctul meu de vedere e ca shi cum la tribunal ar fi cineva cu zarul care decide la intamplare cu ii da cashtig de cauza.
Pentru a cunoaste indeapropae ce s-a intamplat la proces solicitati sau mergeti sa ridicati motivarea hotararii. Acolo veti afla care au fost motivele si in baza caror probe instanta de recurs a schimbat hotararea instantei de fond.
Pentru eroarea de care faceti vorbire cu privire la pretinsa prezenta a dvs. puteti sa studiati dosarul sa vedeti ce s-a notat in incheierile de sedinta la care s-a prezentat juristul pe care la-ti imputernicit si daca acesta avea imputernicire si la ce fila.
Nu cred ca acesta ar fi motivul pentru care instana ar fi admis recursul recurentilor-intimati...probabil ca il veti afla dupa ce ridicati motivarea hotararii.