avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie civila incheiata cu Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie civila incheiata cu Asociatia de Proprietari

Buna seara ,

In urma cu aprox 5 ani , am inchiriat un apartament unde doream sa deschid punct de lucru ( birou) pentru o Asociatie (non profit ). Asociatia de proprietari m.a conditionat de semnarea documentului pentru Reg Comertului de semnarea unei conventii civile pe durata nedeterminata si plata lunara a unei sume de 50euro!
Am acceptat dar ulterior mi.am dat seama ca nu voi avea liniste cu Asociatia ( oameni extrem de suspiciosi , pusi mereu pe cearta ) si dupa 3 luni am renuntat la proiectul meu ! Am anunatat Asociatia dar raspunsul a fost mai mult decat arogant , in sensul ca putin le pasa daca desfasuram sau nu activitate , conventia este semnata si voi plati!!! Imediat dupa semnare conventie , nu puteam desfasura nici o activitate fara o hotarare judecatoreasca - un document de care s.a ocupat avocatul si care a fost obtinut la 2 luni de la semnare conventie civila! Asociatia nu a avut activitate dar culmea , Asociatia de proprietari m.a inregistrat lunar cu 50euro!!! Mentionez ca Asoc de Propr a luat decizia de a solicita cate 50euro de la fiecare firma ce isi desfasoara activitatea in bloc dar , nu exista nici o decizie in acest sens!!!!!
Dupa un an de zile de la inchiriere, am hotarat sa anulez contractul de inchiriere dintre ONG si proprietar si pentruca biroul devenise spatiul pe care il ocupam doar eu - am hotarat sa inchei in locul contractului de inchiriere ptr punct de lucru - contract de inchiriere pentru locuinta de serviciu ( pentru un srl detinut tot de mine) . Am adus la cunostinta Asociatiei dar si de aceasta data , totul in zadar ! Au continuat sa ma incarce cu cate 50euro , fara sa desfasor activitati comerciale sau altceva - acolo era locul meu de odihna si biroul meu de lucru ( si culmea , eram prezent doar 2-3 zile /saptamana in apartament) . In spatiu nu intra nimeni cu exceptia mea si chiar atunci cand venea cate un comisionar - se gasea cate un om amabil din ”comitet” , sa il legitimeze !!!! Ulterior , am inteles ca acel apartament si proprietarul erau de multi ani in litigii nestinse iar eu , se pare ca trebuia sa ”platesc” ! Dupa ceva mai mult de doi ani de...neplata a celor 50euro , Asociatia m.a actionat in instanta ( ca persoana juridica - ONG ul ) ! La primul termen am castigat fara probleme dar la recurs , avocatul a lipsit ( a fost bolnav) si nu a trimis nici un document la termenul stabilit de instanta! Eu nu eram in tara si nu mi.am inchipuit ca se putea intampla sa lipseasca avocatul de le termen , fara sa solicite o amanare sau nu stiu , ceva care sa nu ne puna in dificultate !
Vin la dvs cu o intrebare : In acest moment - (procesul a avut loc in 13 oct anul trecut si abia acum in 18 august a venit si comunicarea iar avocatul mi.a spus ca nu poate face nimic pana nu vede comunicarea ) ce pot sa fac sau cum pot ataca aceasta hotarare care nu corespunde absolut deloc cu datele existente !?? Hotararea este inacceptabila si inca ma intreb cum a putut instanta sa se intoarca la 180grade fara sa aiba alte documente suplimentare - culmea , suplimentar noi aveam documente pentru a fi prezentate instantei!!
Multumesc mult pentru orice sugestie !
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
mobinstal, utilizator

Alte discuții în legătură

Solicitare plata unei sume pentru deschidere punct lucru ong in apartament mobinstal mobinstal buna ziua am inchiriat un birou in P.ta Unirii in urma cu aprox 2 ani , cu intentia de a deschide un birou - punct de lucru pentru un ong ( o asociatie ... (vezi toată discuția)
Abuzuri presedinte asociatie proprietari mobinstal mobinstal buna seara, am inchiriat un apartament ce initial am dorit sa il amenajez pentru birouri ( sa inregistrez un punct de lucru). vazand ca atitudinea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ong - punct de lucru mobinstal mobinstal buna ziua , am inregistrat in urma cu cativa ani intr.un apartament - punct de lucru pentru o asociatie non.profit . avand in vedere ca ulterior au ... (vezi toată discuția)