avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire valabilitate contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire valabilitate contract colectiv de munca

O intrebare, va rog, la care nu mai stiu ce raspuns sa am!
In situatia in care intr-un contract colectiv de munca la nivelul unui grup de unitati s-au stipulat urmatoarele clauze
- contractul are valabilitate 1 an de la data inregistrarii la Ministerul Muncii (inregistrare 5 mai 2008, deci valabil pana la 5 mai 2009)
- contractul se prelungeste de drept cu 1 an dupa expirarea valabilitatii daca partile nu il reinnoiesc (prin urmare valabila pana la 5 mai 2010)
SI ACUM APARE NELAMURIREA
Potrivit OUG nr.1/2010 in cursul anului 2010 nu se pot negocia contracte colective de munca, DECI........ dupa data de 5 mai 2010 contractul colectiv care se aplica noua mai este valabil sau nu? mai am dreptul sa platesc drepturile salariale convenite in acel contract (avand in vedere ca sunt cateva sporuri acolo care acum , potrivit OUG 1/2010 se acorda sub forma compensatorie) ??????
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters70098 , utilizator 21:53, 22 Aprilie 2010
Toate exceptiile de neconstitutionaleitate se judeca la Curtea Constitutionala nu in instanta.
Dvs. aplicati legea in vigoare...care este cea aplicabile pana se decalra neconstitutionalitatea , daca se declara( oricum pana pe 5 .05 . nici o sansa!)
@av.antoanela va rog sa va uitati si la postarea mea de mai sus (mesajul cel mai lung). Ce parere aveti? Cum ar fi corect si legal? Ce LEGE aplic? Ca nu mai stiu..... #-o
Cea in vigoare, v-am raspuns, si anume OUG 1/2010 ....CCMr ati zis ca expira in 5.05 si nu aveti baza legalade prelungire, dimpotriva.

multumesc

..... sindicatele vor sa obtina la minister prelungirea valabilitatii CCM-ului
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2010
ContSters70098, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se aplica in haosul legislativ din invatamant ? arhontele arhontele Legea 330/2009 a abrogat mai multe articole si Statutul personalului didactic .De exemplu,a fost scos din vigoare art.50(12) -\"Personalul didactic beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Acordare sporuri Lupes Fenina Lupes Fenina As dori sa stiu daca se mai acorda sporul de biblioteca, conform Hotararii Nr.3/25 iunie 2009 ?! Multumesc! (vezi toată discuția)
Sporuri stabilite prin ccm liviu1978 liviu1978 buna ziua , am si eu o intrebare: o [b]insitutie publica finantata integral din venituri proprii [/b]poate acorda pein CCM sporuri si premii pentru care nu ... (vezi toată discuția)