avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionar public

In cazul unui examen de promovare al unui f.p. consilier asistent treapta a II , este adevarat ca nu poate fi promovat mai mult decat consilier principal treapta III, chiar daca: f.p. are 25 ani vechime in campul muncii si 21 ani vechime in specialitate - economist-?
Va multumesc. Va rog frumos in acest context, sa-mi dati si mie un sfat.
In anul 2005 eram f.p.(economist)-consilier superior I, 20 ani vechime in campul muncii si 16 ani vechime in specialitate. La data de 31.12.2005, mi-a incetat raportul de munca conform art.84 alin.4 lit.b din L188/1999. La data de 01.04.2006 , am participat la un examen scos la concurs f.p.- economIst-, consilier asistent III. Nu sunt vremurile sa faci mofturi, deci.... am acceptat descalificarea.Am luat examenul, deci la 01.04.2006 eram din nou f.p. dar asistent III.Azi, in 04.2010, am ajuns asistent II, dar am 24 ani vechime in campul muncii si 20 ani vechime in specialitate. Primesc cu bucurie vestea promovarii si aflu ca mai mult decat consilier principal III NU SE POATE. Oare cu ce am gresit , eu nu pot intelege de ce, desi din punct de vedere profesional nu am avut vreo abatere vreodata, in aceeasi specialitate trebuie sa iau viata de la capat si la pensie sa ma bucur ca am realizat aceeasi performanta de la 38 de ani? Credeti ca exista vreo solutie ca macar in acest moment, al promovarii , vechimea si statutul anterior dobandite de mine, sa ma ajute sa promovez macar consilier principal I ? Va multumesc pentru rabdare.
Nu. Atunci cand dvs. ati candidat pentru functia publica de executie de referent cls. III, grad profesional asistent, treapta de salarizare III, stiati foarte bine pe ce functie candidati, si v-a convenit ideea. Functia publica pe care o detineti in prezent, va merge pe fagasul ei, in ceea ce priveste promovarea , avansarea, etc. Este Functia si nu Omul care o ocupa.Vechimea in munca, si in specialitatea studiilor, va vor folosi in vederea participarii la un alt concurs de recrutare, pentru un post corespuzator pregatirii si vechimii dvs. in specialitatea studiilor. :)
Stimate domn

Situatia dumneavoastra nu este asa de gri cum va este prezentat in acest subiect. Trebuie numai sa aveti putin noroc. Norocul dumneavoastra consta in scoaterea la concurs a unui post de consilier I, gradul profesional superior. Pentru a participa la concurs trebuie sa aveti , citez: " 9 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional superior", conditie pe care o indepliniti, dupa cum afirmati.
Trebuie sa stiti ca, urmare a unui concurs, indiferent de gradul profesional, incadrarea se face in treapta III. Un functiona public isi pastreaza clasa, gradul si treapta de salarizare numai in cazul in care intervine trasferul.

Un functiona public isi pastreaza clasa, gradul si treapta de salarizare numai in cazul in care intervine trasferul.


Transferul în interesul serviciului se face într-o funcţie publica de aceeaşi categorie, clasa şi grad profesional cu funcţia publica detinuta de funcţionarul public sau într-o funcţie publica de nivel inferior.

intrebare: treapta intra la categorie?
promovarea se face in urmatorul grad, iar avansarea se face din treapta gradului inferior pe treapta 3 a urmatorului grad...
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
winter_wind, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad profesional Ely - Nuti Ely - Nuti În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional foltalucian foltalucian Lucrez in sistemul bugetar din anul 1994, cand am fost incadrat pe studii medii. Deorece din 1994 si pana in prezent nu am fost avansat la termenele legale, ... (vezi toată discuția)
Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)