avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Avansare in grad profesional
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Avansare in grad profesional

Lucrez in sistemul bugetar din anul 1994, cand am fost incadrat pe studii medii. Deorece din 1994 si pana in prezent nu am fost avansat la termenele legale, acum eu am un salariu mai mic decat colegi mei, chiar daca colegi mei au o vechime mai mica decat mine in sistemul bugetar. Doresc sa stiu daca acest fapt este o discriminare salariala si daca puteti sa imi recomandati un avocat care sa ma reprezinte pentru castigarea drepturilor salariale cuvenite ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gordius63 , utilizator 13:17, 16 Februarie 2013
1. Avansarea in treapta de salarizare a functionarilor publici s-a facut din 2 in 2 ani pana la 31.dec.2010. incepand cu data de 01.01.2011 potrivit Legii salarizarii unice nu mai exista trepte de salarizare.

Acestea sunt modalitatile de dezvoltare in cariera a f.p. de executie.


2.Promovarea in grad profesional
Legea 188/1999,republicata - Statutul functionarilor publici
Art. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) Abrogată.
c) să fi obţinut cel puţin calificativul bine la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

Pana in 2010 legea prevedea ca coditie de participare la examenul de promovare in grad profesional 4 ani vechime in grad prof .in loc de trei cumulat cu 2 ani vechime in treapta de salarizare.

3.Promovarea in clasa
Art. 68
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.
(2) Promovarea în condiţiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului.
(3) Promovarea în clasă nu se poate face pe o funcţie publică de auditor sau de consilier juridic.

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
gordius63, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public alicia4320 alicia4320 In cazul unui examen de promovare al unui f.p. consilier asistent treapta a II , este adevarat ca nu poate fi promovat mai mult decat consilier principal ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional Ely - Nuti Ely - Nuti În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)