avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atac la o sentinta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atac la o sentinta penala

Buna seara.De curand sa dat o sentinta penala cum ca un prieten deal meu e condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare si plata daune morale catre victima pt conducere fara permis si acidentarea unui pieton pe trecere..As vrea sa stiu care sunt modalitatile de-a ataca aceasta sentinta ?? Se poate ataca la aceasi judecatorie? sau trebuie mers la o institutie mai inalta gen tribunal?? fiind vorba de un dosar penal??
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 23:08, 22 Aprilie 2010
fiind trimis prin rechizitoriu in judecata, urmatoarea cale de atac este apelul
cererea de apel se depune la judecatoria care a pronuntat sentinta si se va judeca la tribunal
Deci a fost trimis in judecata cum se procedeaza politie-urmarire penala-judecatorie..Deci numai la un tribunal se poate judeca??
pai condamnarea in prima instanta a dat-o judecatoria x.
in momentul in care primiti hotararea aveti posibilitatea ca in 10 zile de la luarea la cunostinta sa declarati apel care se inainteaza la instanta care a dat hotararea iar acea instanta trimite tot dosarul la tribunal pentru solutionarea apelului
Calea de atac impotriva sentintei de condamnare este apelul,pe care dupa redactare il depune la judecatorie,urmand ca dosarul ,in apel sa fie judecat la tribunal de un complet de judecata legal constituit.
Prietenul dvs. sa aiba grija. Daca a fost prezent la dezbateri termenul de apel este de 10 zile de la pronuntare si-l depune acolo la instanta care l-a judecat.
Apoi pleaca mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare - competenta Micaly Micaly Buna ziua A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat [b]impotriva deciziei[/b] cat si ... (vezi toată discuția)
Apel ContSters75393 ContSters75393 Cand se pote declara apel din partea partii vatamate? De exemplu pentru art 180 CP sau 181 CP se poate cere apel la curtea de apel BUCURESTI ? Sau am dreptul ... (vezi toată discuția)
Ramanere in pronuntare, explicatie Loan Loan Buna ziua. Am dat pe cineva in judecata pentru restituirea unei sume de bani pe care mi-o datora.Paratul nu s-a prezentat la nici un termen.La ultimul ... (vezi toată discuția)