avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... ONG - intrebari diverse .
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

ONG - intrebari diverse .

Buna ziua ,

as avea citeva nelamuriri legate de fondatori , scriere proiecte , etc , am intrebat in acest sens diferite persoane si de la fiecare am primit alte raspunsuri .

1 - intr-un ONG deja infiintat este posibila coplectarea ulterioara a numarului de asociati ( fondatori ) cu unul sau mai multi membri ? daca raspunsul este afirmativ - cum se procedeaza in acest caz ?

2 - ce vechime trebuie sa aiba un ONG pentru a avea dreptul sa scrie un proiect pentru pos Mediu , axa prioritara 4 ?

3 - scrierea proiectului o pot face asociatii sau este nevoie de o firma de consultanta specializata pe aceasta axa prioritara , in acest caz la ce suma aproximativa s-ar ridica serviciul acesteia , deasemenea poate pot primi si o adresa E-mail de la o astfel de firma?

4 - pentru ca acest proiect sa aibe sanse de aprobare pentru finantare este neaparat nevoie ca cel putin unul dintre asociati sa detina studii superioare , in cazul nostru biolog sau doctor in biologie , sau acest lucru este obligatoriu ?

5 - pentru o eventuala impementare a proiectului , este nevoie de o alta persoana din afara asociatiei cu experienta in acest domeniu sau o pot face asociatii ?

6 - In cazul unui proiect , care prin natura lui , modest spus , ar acoperi suprafata mai multor judete , cu arii protejate , parcuri nationale etc . cum trebuie procedat ? corect ar fi incheierea de parteneriate cu toate ONG-urile si administratiile care le concesioneaza ? consider insa ca acest lucru este un lucru mult mai complex decit scrierea proiectului in sine , sau exista si alte modalitati mai simple ?

Multumesc anticipat !

Andrei Keszeg .

Buna Cisa consulting ,

multumesc pentru raspunsuri , mi-au fost de mare ajutor !

Andrei Keszeg .

P.S - Ati mai acordat consultanta pentru proiecte pe teme de biologie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii, cluburi sportive tudoreanusimona tudoreanusimona Cum se procedeaza atunci cand se primesc noi membrii in asociatie? Avem un club sportiv infiintat in anul 2011 (avem si CIS), la primirea unui nou membru ... (vezi toată discuția)
Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal pe club sportiv. bob02008 bob02008 Buna ziua. Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal. Vreau sa înființeze o asociație Club Sportiv eu , tatal meu și încă un prieten. Ex: ... (vezi toată discuția)
Varsta minima pentru un membru ong Nicoleta-Stefania Nicoleta-Stefania Buna ziua! Am o nelamurile in legatura cu formarea unei asociatii. Mai precis legat de membrii acestei si varsta minima. Pentru o asociatie de tineri, la ce ... (vezi toată discuția)