avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica - licitatie fara pret ?!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica - licitatie fara pret ?!

Buna ziua,

Este vorba despre un bloc de locuinte care a intrat recent in operatiunile de reabilitare termica.
Dupa o interpelare facuta in scris catre Primarie, a fost primit un raspuns care suna cam asa:
a) costurile acestei lucrari vor fi calculate DUPA terminarea lucrarii
b) lucrarea a fost acordata prin licitatie unei firme
c) locatarii care au deja geamuri termopane nu vor avea de platit aceasta parte de lucrare, cu conditia ca acele geamuri "sa respecte conditiile de confort termic".

Ma intreb ce fel de licitatie a fost, daca nu se cunoaste pretul final. Ce lege ar trebui sa fie citata intr-o eventuala alta interpelare adresata Primariei, prin care sa se scrie exact care este suma maxima care ar putea sa reprezinte lucrarea ? Spun asta in contextul in care o patrime din cost este suportat de locatari.

Totodata, ma intreb cine anume stabileste daca un geam termopan deja montat este conform noilor norme termice ? Acest lucru se face de catre un expert, din cate stiu. Cine plateste aceasta expertiza ?!

Ca si comentariu suplimentar, adaug doar ca firma "castigatoare" apartine unui personaj politic care este vicepresedintele unui partid parlamentar... :stunned:
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 14:21, 25 Aprilie 2010
Multumesc pentru raspuns - edificator, intr-adevar.

Deduc ca legislatia este - probabil dinadins - lasata astfel incat "premiantii" sa poata face un ban "cinstit" chiar si pe timp de criza. Deduc, totodata, ca ar exista posibilitatea refuzului platii, de catre locatar, a unei facturi gogonate. In cazul de fata, din cate se aude, pretul ar fi - pentru trei termopane si polistiren - cam la 5000 de Euro pe apartament, deci 100 euro / mp. Un sfert este partea locatarilor, restul direct de la stat (alti contribuabili) pentru "premianti".

Deocamdata nu sunt semnate acte individuale de catre locatari in vederea acceptarii vreunei plati. Faptul ca Asociatia de Locatari a semnat un contract cu primaria obliga, implicit, locatarii sa plateasca orice suma i s-o nazari la final prestatorului, ca ii este datorata ?

Ar exista, sa adaug, sansa ca intr-un eventual proces sa ne bazam pe acest OUG si sa cerem, eventual, o evaluare corecta, la pretul pietei, a unei astfel de lucrari ? Merita sa discut cu un avocat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
noiklosa, utilizator
noiklosa a scris:

Faptul ca Asociatia de Locatari a semnat un contract cu primaria obliga, implicit, locatarii sa plateasca orice suma i s-o nazari la final prestatorului, ca ii este datorata ?

Din pacate DA. Prestatorul va prezenta un deviz .Oricat ar fi de umflat locatarul ,ca simplu cetatean, il va contesta dar fara succes. In instanta va trebui sa prezentati o contra-expertiza realizata de un expert autorizat MLPAT sau un raport realizat de un inspector ISC. Ori, expert MLPAT care sa actioneze impotriva primariei nu veti gasi ,iar ISC-ul este 'aparatorul' ilegalitatilor in constructii si un fel de anexa a primarilor.
Situatia este foarte complicata si confuza. Si eu astept cu interes sa vina primaria cu nota de plata, sa vad ce acte a semnat istetul de presedinte (el zice ca nu a semnat nimic) si apoi ,impreuna cu avocatul, vom vedea daca se poate face o actiune in instanta si impotriva cui..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc, termopan montat prost dmion dmion Stau intr-un bloc de 10(zece) etaje,eu stand la etajul 9. Acum doi ani blocul a fost reabilitat termic ( polistiren + termopan). Anul trecut au fost cateva ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc 7 scari maud maud Asociatia de proprietari din care fac parte a primit de la primarie avizul pentru strangere de semnaturi in vederea reabilitarii cf OUG 18/2009. Majoritatea ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc ursulina ursulina Bună ziua! Locuiesc în sectorul 3 şi sunt administrator de bloc. Aş dori să ştiu nişte amănunte de la un administrator care a trecut prin anvelopare ... (vezi toată discuția)