avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare carti munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare carti munca

De la 01. 01 2009 nu se mai completeaza cartile de munca? Un coleg vrea sa faca un imprumut la banca si trebuie sa duca primele doua si ultimele doua file xeroxate de la cartea de munca. La resurse cartea de munca nu mai este completata din . decembrie 2008. Este corect?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:55, 25 Aprilie 2010
1. Poate sa fie corect , in situatia in care din decembrie 2008 nu a mai avut nicio modificare la c.i.m.

2. Daca a mai avut modificari dupa aceasta perioada, atunci modificarile intervenite in executarea contractului de munca, dupa intocmirea carnetului de munca, se inscriu in acesta in termen de 15 zile de la data producerii lor.
legea nr.53/2003
" ART. 296
(1) Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.
(2) După data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogării Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se vor soluţiona potrivit dispoziţiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predare-primire.
(4) Inspectoratele teritoriale de muncă ce deţin carnetele de muncă ale salariaţilor le vor elibera până la data prevăzută la alin. (3), în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse."
Cartile de munca trebuie sa fie completate la zi! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnete de munca handaricimarin handaricimarin SE MAI FAC CARNETE DE MUNCA?CARE ESTE POZITIA MINISTERULUI MUNCII FATA DE ACEST SUBIECT?EU AM AFLAT DE LA ITM CA NU SE MAI TIPARESC,SI CA ORICUM,DE LA 1 ... (vezi toată discuția)
Carte de munca danamirica danamirica nu sunt angajata dar vreau sa- mi fac carte de munca si sa platesc eu lunar cont.la stat.ce acte imi trebuie la fortele de munca si daca e posibil .? (vezi toată discuția)
Carti de munca gaba gaba Ce se intampla cu cartile de munca incepand cu 01.01.2009? Se va trece la evidenta electronica? Multumesc. (vezi toată discuția)