avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general societate pe minus
Discuție deschisă în Contabilitate în general

societate pe minus

care este soarta unei societati cu pierdere foarte mare? miliarde...
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:10, 26 Aprilie 2010
soarta... intrarea in insolventa/faliment conform legii nr.85/2006 modificata.
Totul este relativ... :D
In principiu insolventa intervine cand nu faci fata platilor, deci incasarile sunt mai mari decat platile. Pierderea reprezinta diferenta dintre cheltuieli (mai mari) si venituri. In contabilitatea de angajament, care a fost adoptata si in Romania, existe o mare diferenta intre cele doua analize, sa-i zicem celei dintai "financiara" iar celei de-a doua "economica".
Pot da faliment firme profitabile dar pot supravietui firme cu pierderi. Mai depinde mult si de finantare din partea actionarilor sau a creditorilor.
Ca strategie de patrundere pe o piata, in primii ani e de asteptat o pierdere, dupa care se atinge pragul de echilibru "break even point", urmand a se culege roadele investitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate (propunere vanzare actiuni) miryam miryam Buna ziua. Am un certificat de actionar la o societate comerciala care si-a incetat activitetea in urma cu un an ca urmare a pierderilor . Zilele trecute am ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Diminuare capital social brendissima brendissima cum poate un asociat unic al unui srl sa diminueze capitalul? concret, motive.....multumesc (vezi toată discuția)