avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA POLUARE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA POLUARE

va rog sa-mi raspundeti in legatura cu taxa de poluare !
deci : autoturism M1 , OPEL VIVARO capacitate cilindrica 1995 , CO2 : 224g/km , masa max.tehn.adm.a ans:4975KG ;
inmatriculata : 03 octombrie 2008 , leasing : Unicredit Leasing
Unicredit a achitat suma de 2777 ron conform Deciziei de calcul a ANAF .
Mie mi-au facturat suma de 1.131,12 ron in data de 10.10.2008.
Ulterior , dupa aproape un an de zile au facturat suma de 2.173,49 ron in data de 30.07.2009 , zic ei diferenta .
Pe mine ma intereseaza urmatoarele aspecte:
- daca taxa de poluare este taxa purtatoare de TVA
- daca eu pot sa recuperez taxa de poluare conform Ordonantei de Urgenta din februarie 2009 privind modificarile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pt. autovehicule.
Mi-au pus pe cap si o firma de recuperare (EOS) care imi cer insistent achitarea unei rate de leasing si nicidecum ceea ce trebuie sa platesc.
Va multumesc si astept un raspuns cat mai urgent.
Cel mai recent răspuns: ÞUCMEANU SIMONA MARIA , utilizator 13:08, 27 Aprilie 2010
Pentru rezolvarea competentă a situației în care vă aflați apelați la un avocat din județul Dvs., altfel nu veți recupera sumele în discuție, ba mai mult veți mai plăti și costul executării.
Acest lucru stiam , dar pe mine ma interesa daca eu in aceasta speta pot cere aceasta taxa inapoi . DECI MA INCADREZ IN ACEASTA SITUATIE ? AU MAI FOST CAZURI CARE SI-AU RECUPERAT ACEASTA TAXA ?
La ANAF Braila cind m-am dus cu talonul masinii , mi-au spus ca nu trebuia aplicata taxa la taxa (TVA) , si ca firma care a platit aceasta taxa o poate cere inapoi.
Deci , ce puteti sa-mi raspundeti legal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina noua 2010 costel.88 costel.88 Buna ziua. Am o nelămurire legată de taxa de prima înmatriculare . Întrebarea este: Care sunt şansele de recuperare a taxei auto în instanţă pentru o ... (vezi toată discuția)
Tva perceput corect? cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua, am o problema legat de un tva si nu stiu cum este corect. In 2008 am achizitionat o masina in leasing pentru care firma de leasing a platit ... (vezi toată discuția)