avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord vecini constructie balcon parte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord vecini constructie balcon parte

Buna seara, un proprietar de la parter doreste sa-si construiasca un balcon. a luat toate toate aprobarile de la primarie, inspectoratul in constructii etc. nu stiua daca prima era acordul vecinilor de pe verticala si orizontala, dar acum ne-a aratat toate aprobarile luate. este obligatoriu ca pentru a putea construi acel balcon sa aiba acordul tuturor veinilor de pe verticala si orizontala sau numai jumatate +1?. este un bloc de 4 nivele cu 2 apartamente pe etaj. in aceasta perioada isi amenajeaza apartamentul si face mult zgomot cam toata ziua, vecinul de deasupra lui are un copil de 3 luni si nu -si poate odihni copilul si spune ca nu-i va da acordul , de aceea va intreb daca trebuie sa aiba acordul tuturor, multumesc.
Cel mai recent răspuns: yknot , utilizator 21:53, 11 August 2010
La un moment dat fiecare dintre coproprietari trebuie sa renoveze locuinata, e o activitate care nu se face in fiecare zi. De aceea cred ca trebuie sa existe o oarecare marja de toleranta, cu conditia ca exercitarea dreptului celui care renoveaza sa nu fie un abuz al dreptului sau.
In cazul balcoanelor situate pe parter de obicei se solicita acordul vecinilor de sus, stanga, dreapta. Puteti verifica la serviciul urbanism daca i s-a cerut acordul vecinilor. Daca a fost cerut si i s-a emis autorizatia de construire inseamna ca a prezentat acordul.
Daca va simtiti lezati de emiterea acestei autorizatii puteti solicita anularea ei conform legii contenciosului administrativ, incepand cu o cerere in acest sens la Primaria emitenta si apoi la Tribunal, sectia contencios admnistrativ. Trebuie sa avet insa motive temeinice pentru a solicita anularea, simplul fapt ca se lucreaza in timpul zilei si lucrarile genereaza zgomot nu sunt argumente suficiente.
nu are vecini nici la dreapta nici la stanga, are vecin doar pe partea opusa apartamentului sau situat la parter, are vecini deasupra lui, 4 etaje si vecinul de deasupra lui care are acel bebelus de 3 luni spune ca nu-i da acordul datorita zgomotului firesc pe care-l face acum si pe care-l va face cand v-a trebui sa darame o parte din zid ptr. accesul pe balcon. intrebarea mea daca in aceasta situatie are nevoie de acordul tuturor-100%/ sau doar jumatate +1 tinand cont de faptul ca din 10 apartamente de pe scara 3 sunt libere. multumesc.
Nu are nevoie de acordul vecinilor, ci numai de avizul comitetului executiv. Acest aviz trebuie legalizat la notar.
Problema cu vecinii este trecatoare. Cum sa nu-i dai acordul cuiva care vrea sa-si constuiasca ceva util si care nu te va deranja ulterior terminarii constructiei respective, numai pentru ca te deranjeaza zgomotul pe timpul constructiei? Aberant si prostesc. Noroc ca nu este necesar acest acord al vecinilor!
multumesc ptr. raspuns, am observat ca ati mai dat acest raspuns si o altei persoane, dar pana acum nu am observat ca ar fi stipulat in vreo lege a locuintei desigur despre acea legalizare la notar. desigur ca zgomotul produs in timpul amenajarii este deranjant ptr. moment dar el este trecator si ramane ura/vrajba care apare intre vecini. cel care efectueaza aceasta lucrare intamplator este un politist si spune ca nu a observat anunutul cu orele de liniste parca el nu le-ar stii, oricum mai este si simtul bunului simt dar asta e. o sa pun afisat si acel program de liniste. multumesc, o zi buna tuturor administratorilor de condominiu care sunt vesnic criticati de locatari din diverse motive.
Despre legalizarea la notar.
Toti proprietarii de la mine din bloc care si-au construit aceste balcoane au procedat in acest fel. Deci e vorba de procedura.
Au cerut avizul comitetului executiv si apoi cu acest act semnat si stampilat de presedinte, impreuna cu acesta au mers la notar pentru legalizare.
Avizul este necesar pentru obtinerea autorizatie de constructie, deci e normal sa fie legalizat.

Cine are nevoie de asa ceva poate sa se intereseze la primarie sau la notar.

Alte discuții în legătură

Balcon parter SimonaI SimonaI Buna ziua, Va solicit sfatul juridic pentru urmatoarea situatie: la parterul unui bloc cu 4 etaj, proprietarul doreste sa isi construiasca un balcon ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa semnez ca sa-si faca balcon la parter, sub apartamentul meu? gurita1809 gurita1809 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, proprietate personala, la etajul 1. Vecinul de la etajul 2, de deasupra apartamentului meu, a cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)