avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord vecini constructie balcon parte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord vecini constructie balcon parte

Buna seara, un proprietar de la parter doreste sa-si construiasca un balcon. a luat toate toate aprobarile de la primarie, inspectoratul in constructii etc. nu stiua daca prima era acordul vecinilor de pe verticala si orizontala, dar acum ne-a aratat toate aprobarile luate. este obligatoriu ca pentru a putea construi acel balcon sa aiba acordul tuturor veinilor de pe verticala si orizontala sau numai jumatate +1?. este un bloc de 4 nivele cu 2 apartamente pe etaj. in aceasta perioada isi amenajeaza apartamentul si face mult zgomot cam toata ziua, vecinul de deasupra lui are un copil de 3 luni si nu -si poate odihni copilul si spune ca nu-i va da acordul , de aceea va intreb daca trebuie sa aiba acordul tuturor, multumesc.
Cel mai recent răspuns: yknot , utilizator 21:53, 11 August 2010
In logica asta ar trebui sa nu se permita infiintarea de sedii de firma, cu atat mai putin functionarea acestora in blocuri de locuinte, deloc, nici cu acordul, nici fara acordul proprietarilor, invecinati sau nu, afectati sau nu.
Proprietatea comuna, in viziunea autoritatilor este o proprietate "de mana-a doua", lasata oarecum de izbeliste, ca reglementari, la interpretarea si aplicarea abuziva asupra ei de catre fiecare cum ii trece prin cap.

Si atunci proprietarii care sunt mai vigilenti si cu simt al proprietatii mai dezvoltat ar trebui sa se pozitioneze mai vizibil fata de folosirea, inchirierea sau, mai rau, vanzarea acestui tip de proprietate, asta si pentru a nu se trezi "ca le creste un dovleac" langa ei care risca sa le intre in casa....:)

Totusi, un balcon exterior pe care si-l face un locatar de la parter nu poate fi asemuit cu acest "dovleac" pentru ca nu casuneaza necaz nimanui....sau da? :)
Din cauza ca traim intr-o "tara de mana a doua" avem si dreptul la proprietate de mana a doua. Nu ar trebui sa conteze ce fel de proprietate este(comuna) pentru a o respecta. Sa va dau un exemplu de tara civilizata: America. Sora mea locuieste acolo de 10 ani si detine o casa intr-un cartier rezidential. Cand i s-a defectat usa automata de la garaj, a trebuit sa obtina acordul asociatiei(sau cum se numeste la ei) pentru montarea unei noi usi automate, ca acestia sa agreeze tipul si culoarea ca acestea sa nu faca discordanta cu restul. Mentionez ca terenul si casa sunt proprietate, insa la cumparare au semnat un acord asupra modului de folosinta. Barca nu ai voie sa o aduci la tine pe pajiste in fata casei, gardut iar nu ai voie sa construiesti fara acordul asociatiei, etc. Terminand cu pomul laudat, si revenind la oile noastre, la noi legile se aplica in pur stil romanesc. Trebuind sa accepti vecinul din bloc care face gratar afara, pe cel ce deschide geamurile sa dea muzica tare ca sa auda ceilalti ce scula are, sa nu-ti pese de orele de odihna cand face cineva reparatii in apartament, etc.
Daca ei (americanii) ar avea ce avem noi, dar nu au....ar avea si ce avem noi in materie de respect pentru proprietate.
Atunci cand oamenii se trezesc in brate cu o proprietate la care nu au visat si pe deasupra si destul de ieftina, cand nu si-au cultivat in familie, generatie de generatie cultul proprietatii, e firesc ca o sa actioneze conform cu "ce-am avut si ce-am pierdut" sau sa dovedeasca o exacerbare a simtului de proprietate, insusindu-si de peste tot, nu conteaza, "pana nu baga prostii de seama..."
Scuza-ma dar m-ai pierdut la ultimul post. Este extrem de ambiguu. Nu inteleg ce nu au americanii, cine nu are cultivat cultul proprietatii, cine invers... Te rog incearca un pic mai explicit. Si scuze pentru offtopic. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon parter SimonaI SimonaI Buna ziua, Va solicit sfatul juridic pentru urmatoarea situatie: la parterul unui bloc cu 4 etaj, proprietarul doreste sa isi construiasca un balcon ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa semnez ca sa-si faca balcon la parter, sub apartamentul meu? gurita1809 gurita1809 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, proprietate personala, la etajul 1. Vecinul de la etajul 2, de deasupra apartamentului meu, a cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)