avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu doresc sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu doresc sa divortez

am asa de multe de spus ca nu stiu cu ce sa incep... o sa ma straduiesc sa fiu cat mai concis si la subiect. va rog sa ma ajutati. sotia mea mi-a trimis citatie de divort fara sa ma anunte,acasa la parinti unde am locuit cu ea un an jumate.eu cu ea am plecat anul trecut in strainatate la mai bine cum se zice.ea s-a plans ca ii e dor de parinti si am hotarat sa amandoi sa plece 2 sapt. in ian anul acesta. intretimp ea mi-a zis ca nu s-ar mai intoarce.eu am explodat cu gandul la datoriile pe care le aveam amandoi in tara.familiile noastre i-au zis sa se inoarca si sa vedem apoi ce facem.ea a zis ca da,dar in momentul in care a ajuns la sora ei si la cumnatul meu ea s-a schimbat total.eu i-am zis ca vreau sa fim o familie ca toti gresim si sa nu ne despartim. i-am zis sa se linisteasca si sa vorbim. sa vedem timpul. a trecut o luna jumate de cand nu am mai vb cu ea si acum am primit verdictul care ma doare,nici macar nu m-a anuntat sa imi zica. sustin cu tarie ca a fost influentata de sora ei ca numai ei nu au zis nimic. acum eu ce sa fac? sunt in strainatate si pur si simplu nu am fost anuntat oficial,pt ca mama a primit citatia,nu eu? si nu ma pot prezenta la proces,iar in citatie scrie ca se poate judeca fara ca ea sa participe. e posibil? si martor are un foarte bun prieten al meu,care spune ca el nu stie nimic despre asta si nu il intereseaza si ca el nu se prezinta. eu vreau sa aman divortul si cum sa fac,cat timp pot sa il aman,asta numai ca sa imi recastig sotia pe care o stiam eu,pt ca ma repet ea a fost sigur influentata sa faca pasul asta. va rog sa nu ma luati de nebun,dar am incercat cat de cat sa explic situatia mea. sunt foarte debusolat si cu nervii la pamant dar inca sper ca nu ne v-om desparti .daca nu ma prezint,pt ca oricum nu pot n niciun fel,se v-a amana procesul de divort? va rog mult sa imi dati un raspuns.
Cel mai recent răspuns: eu_gabriel , utilizator 00:59, 1 Mai 2010
va multumesc pt parerile dumneavoastra. sper sa aman procesul,familia mi-a zis din tara ca la prima infatisare nu am nevoie in mod expres de un avocat,si se poate amana.apoi o sa mi se angajeze unul. problemele care au determinat sotia sa faca pasul asta nu sunt nici pe departe atat de grave si se pot remedia. din cate o cunosc sunt sigur ca a fost influentata si decizia nu e in totalitate a ei. sper ca pe parcurs v-a realiza asta si ne v-om impaca. scopul meu este sa aman procesul cat mai mult timp ca sa se mai linisteasca apele.am mai aflat ca ea acum este foarte mirata ca nu vede nicio reactie din partea familiei mele,dupa ce a facut pasul asta,reactii total opuse asteptarilor ei. sper sa nu ajungem la divort si sa punem osul la cladirea familiei.
aha...deci sunt tensiuni intre familii...asta nu e bine
Pentru ca inteleg ca doriti sa continuati aceasta casatorie, mai exista varianta unei discutii amiabile, apoi ambele parti pot solicita ( evident dvs. prin procurator-avocat angajat caruia sa-i dati si o procura speciala) la primul termen de judecata suspendarea cauzei, cauza care poate fi repusa pe rol in termen de un an de la suspendarea acesteia in situatia in care constatati totusi ca in continuare nu mai este nimic de facut.:sorry:
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
cum pot da eu o procura speciala fiind in strainatate si neavand cum sa merg in tara? familia mea a zis ca o sa se amane procesul de divort prima data sigur,apoi imi v-or angaja un avocat. si inca o intrebare... in citatie scrie ca se poate judeca in lipsa,adica ea nu v-a veni la proces,doar avocatul. acest avocat e din bucuresti,intrebarea mea e cam cat ar costa pe sotia mea acest avocat pt inceput,pt ca stiu ca ea nu dispune de multi bani. va rog . multumesc
ca parat , mai ales daca nu sunteti de acord cu divortul nu este obligatoriu sa va prezentati...dar, daca nu doriti sa se admita actiunea si sa se prelungeasca , cel mai bine este sa angajati un avocat sa va reprezinte .sotia trebuie sa fie prezenta personal , fiind cea care a promovat divortul( doar de are domiciliu in strainatate pote fi reprezenatata si ea de avocat) in cepriveste onorariul, nu va poate spune nimeni...avocatii nu-s functionari publici ...depinde de avocat...dar divortul este o actiune destul de simpla( mai ales in situatia descrisa de dvs, pentru sotie), asa ca sunt multi stagiari care ar lua pe onorarii mici ....

Alte discuții în legătură

nu vreau divortul dragulin dragulin Buna ziua Am si eu una sau mai multe intrebari. Sunt casatorit de 3 luni si o relatie cu cu actuala mea sotia de zece ani si sotia vrea sa divorteze insa eu ... (vezi toată discuția)
Divort din care oricine ar putea invata multe! Adrian Serban Adrian Serban Contextul fiind atipic in cazul divortului meu, voi explica intai situatia, inainte sa trec la scurtele mele intrebari din finalul mesajului. Sunt ... (vezi toată discuția)
Divort Sorin777 Sorin777 Am depus actele pentru un divort si sunt intr-o mare dilema, sotia plecase de acasa, a revenit si sunt pe cale sa o iert, as vea sa stiu cum este mai bine de ... (vezi toată discuția)