avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces cu primaria pentru emiterea autorizatiei de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces cu primaria pentru emiterea autorizatiei de constructie

Am dat primaria in judecata pentru obligarea la emiterea AC. Am castigat la Tribunal , primaria a facut recurs , dar spre surprinderea mea cand am luat dosarul la studiu am gasit o imputernicire avocatiala , prin care era angajat un avocat de catre vecinii mei pentru studiu dosar si interventie.
Doar atat era depus nimic altceva. Se poate ca ei sa intervina in faza de recurs in procesul dintre mine si primarie?
Vreau sa va mai supun atentiei ca avocatul pe care si l-au angajat vecinii mei este ruda cu vicepresedintele Curtii unde se judeca cauza. Poate fi acesta un motiv pentru a cere stramutarea dosarului? Ce sanse sunt ca stramutarea sa fie aprobata in aceste conditii?
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: svsmih , utilizator 09:55, 19 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Parerea mea este ca cererea de stramutare nu va fi admisa de ICCJ iar vicepresedintele instantei poate spune foarte linistit ca nu are atributii referitoare la arhiva. Si asa este! In fond, puteau sa vina zece mii de avocati cu zece mii de imputerniciri avocatiale, daca reprezentau persoane care nu sunt parti in cauza, cel de la arhiva nu avea voie sa le dea dosarul.

Inteleg situatia si stiu care este de fapt realitatea, dar nu puteti proba in fata ICCJ niciun motiv de banuiala legitima.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Motiv de strămutare ar fi doar dacă ruda avoatului, respectiv vicepreşedintele Curţii, ar face parte din completul de judecată care are pe rol cauza dvs.
Pe de altă parte însă, nu este admisibilă o cerere de intervenţie direct în recurs.
ªi nu în ultimul rând: De ce aţi chemat în judecată primăria pentru emiterea autorizaţiei? Dacă primăria, în 30 de zile de la depunerea cererii de eliberare a AC nu v-a dat niciun răspuns, cererea este considerată aprobată tacit şi dvs. aveaţi dreptul de a începe construcţia.
CDruia a scris:

Dacă primăria, în 30 de zile de la depunerea cererii de eliberare a AC nu v-a dat niciun răspuns, cererea este considerată aprobată tacit şi dvs. aveaţi dreptul de a începe construcţia.

Puteti argumenta? Legea 50 nu spune nimic in sensul acesta...Cum se aplica?
Art. 7. - (1) Autorizatia de construire se emite pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, in cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, care cuprinde, in copie, urmatoarele documente: ......... Legea 50
Art. 6. - (1) Autorizatia se considera acordata sau, dupa caz, reinnoita daca autoritatea administratiei publice nu raspunde solicitantului in termenul prevazut de lege pentru emiterea sau reinnoirea respectivei autorizatii.
(2) Daca legea nu prevede un termen pentru solutionarea cererii de autorizare, autoritatile administratiei publice sunt obligate sa solutioneze cererea de autorizare in termen de 30 de zile de la depunerea acesteia. ....OUG 27/2003

Alte discuții în legătură

Abuzurile functionarilor primariei alinh alinh Buna ziua Am si eu o chestiune de rezolvat si anume am depus la primarie un dosar pentru obtinerea autorizatiei de construire conform legii 50/1991.Adresele ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire garaj tranformat in locuinta popescu simona popescu simona Buna ziua! am urmatoarea speta: In urma cu ceva ani s-a construit un garaj pentru care s-a obtinut AC conform legii. Intre timp garajul a fost ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare noane noane in anul 1996 am cumparat de la socrii cu act de vanzare cumparare un imobil construit in anul 1994 si terenul aferent in suprafata de 300 mp.pe care era ... (vezi toată discuția)