avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces cu primaria pentru emiterea autorizatiei de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces cu primaria pentru emiterea autorizatiei de constructie

Am dat primaria in judecata pentru obligarea la emiterea AC. Am castigat la Tribunal , primaria a facut recurs , dar spre surprinderea mea cand am luat dosarul la studiu am gasit o imputernicire avocatiala , prin care era angajat un avocat de catre vecinii mei pentru studiu dosar si interventie.
Doar atat era depus nimic altceva. Se poate ca ei sa intervina in faza de recurs in procesul dintre mine si primarie?
Vreau sa va mai supun atentiei ca avocatul pe care si l-au angajat vecinii mei este ruda cu vicepresedintele Curtii unde se judeca cauza. Poate fi acesta un motiv pentru a cere stramutarea dosarului? Ce sanse sunt ca stramutarea sa fie aprobata in aceste conditii?
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: svsmih , utilizator 09:55, 19 Mai 2010
"Maglas", ce bine ar fi sa se rezolve asa simplu cum pare...La sectorul5/Bucuresti, emiterea autorizatiilor dureaza minim 3 luni, si poate depasi lejer 6-7 luni....si fiti sigur ca daca incepi constructia in ziua 31 dupa depunerea dosarului de autorizare, se va trezi cineva sa te amendeze, si apoi ce faci? Te judeci cu primaria in temeiul OUG27/2003?Alti bani, alta umblatura....Te tii de procese in loc sa-ti construiesti casa si cu banii aia sa-ti iei mobila?
doina_manuela a scris:

"Maglas", ce bine ar fi sa se rezolve asa simplu cum pare...La sectorul5/Bucuresti, emiterea autorizatiilor dureaza minim 3 luni, si poate depasi lejer 6-7 luni....si fiti sigur ca daca incepi constructia in ziua 31 dupa depunerea dosarului de autorizare, se va trezi cineva sa te amendeze, si apoi ce faci? Te judeci cu primaria in temeiul OUG27/2003?Alti bani, alta umblatura....Te tii de procese in loc sa-ti construiesti casa si cu banii aia sa-ti iei mobila?

Bineinteles ca sunt de acord cu dumneavoastra in privinta dorintei fiecaruia dintre noi de a fi
in regula
cu actele.
Insa, daca vom inghiti in continuare aplicarea eronata sau neaplicarea legilor in vigoare, daca nu intreprindem actiuni in folosul si nu in dispretul legii nu vad cum cetateanul roman va fi repectat vreodata. Oricum, era datoria mea de a raspunde la intrebarea privind prevederile legale. Si da, eu cred cu tarie ca ar trebui sa actionam asa cum scrie legea si nu cum vrea un functionar.
Autorizaţia de construire se acordă în baza Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, ca lege specială, şi nu este inclusă printre autorizaţiile care pot fi eliberate în procedura aprobării tacite prevăzute de O.U.G. nr. 27/2003. Art. 7 din O.U.G. nr. 27/2003 prevede că aprobarea tacită se aplică numai autorizaţiilor pentru desfăşurarea unei activităţi, pentru prestarea unui serviciu sau exercitarea unei profesii.
Legea nr. 50/1991 stabileşte că executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai în baza şi cu respectarea prevederilor autorizaţiei de construire. Art. 2 din Legea nr. 50/1991 prevede în mod expres faptul că „autorizaţia de construire constituie actul final de autoritate al administraţiei publice locale pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor de construcţii corespunzător măsurilor prevăzute de lege referitoare la amplasarea, conceperea, realizarea, exploatarea şi postutilizarea construcţiilor”.
Autorizaţia de construire se emite după parcurgerea mai multor etape, cu respectarea documentaţiilor de urbanism, avizate şi aprobate potrivit legii. Aceasta se emite numai dacă sunt îndeplinite cumulativ condiţiile cerute de legislaţia din domeniul autorizării executării lucrărilor de construcţii şi în baza unei documentaţii complete, astfel că nu se poate invoca birocratia ori aprobarea tacita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzurile functionarilor primariei alinh alinh Buna ziua Am si eu o chestiune de rezolvat si anume am depus la primarie un dosar pentru obtinerea autorizatiei de construire conform legii 50/1991.Adresele ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire garaj tranformat in locuinta popescu simona popescu simona Buna ziua! am urmatoarea speta: In urma cu ceva ani s-a construit un garaj pentru care s-a obtinut AC conform legii. Intre timp garajul a fost ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare noane noane in anul 1996 am cumparat de la socrii cu act de vanzare cumparare un imobil construit in anul 1994 si terenul aferent in suprafata de 300 mp.pe care era ... (vezi toată discuția)