avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... comisia de eliberare caut avocat bun
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

comisia de eliberare caut avocat bun

dintr-o sentinta de 2 ani de zile am executat un an si 4 luni imi trebuie un avocat sa ma reprezite la comisia de eliberare care va avea loc curand

caut un avocat care macar sa stie ceva despre subiect ca eu habar nu am


este un dosar simplu




poate un avocat sa te ajute in cazul asta ?



ce tarif este pentru citirea dosarului ?
poti sa citesti un pic mai jos art.60.este special pt asa ceva.personal nici nu cred ca iti trebuie avocat.are fractia executata asa ca va fi liberat.
Simplul fapt ca a executat fractia de pedeapsa nu inseamna ca judecata in astfel de cazuri constituie o simpla formalitate in care judecatorul nu face altceva decat sa verifice fractia de pedeapsa si gata...
Cu avocat ales sau platit sansele sunt mult mai mari intrucat instanta trebuie sa analizeze mai multe aspecte si pledoaria avocatului conteaza...

Cei ce risca sa mai stea ceva mai mult timp dupa gratii in caz de respingere a cererii de liberare conditionata isi angajeaza avocat.
In general cei ce mai au o luna sau doua nu prea isi angajeaza avocat.

Partea neplacuta mai este si aceea ca parchetul poate declara recurs si pana la judecarea recursului persoana condamnata se va afla in continuare in locul de detentie.
Mai conteaza si in cat timp se redacteaza hotararea, etc.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca nu ati fost sanctionat , daca aveti recompense pentru diverse activitati si daca aveti zile castigate prin munca comisia va va da aviz pozitiv.
In caz ca nu treceti de comisie, va veti adresa instantei competente cu o contestatie. Atunci va trebui sa consultati un avocat.
Daca ati avut o comportare corespunzatoare in timpul detentiei,nu ati avut rapoarte de sanctionare,ati avut rapoarte de evidentiere ,ati aratat interes pentru activitatile din penitenciar si se considera ca ati dat dovezi temeinice de indreptare,fiind apt pentru o reinsertie sociala mai rapida,nu ar trebui sa existe probleme in admiterea cererii dvs.
In cazul in care comisia respingere cererea si propune un nou termen de reiterare a acesteia,puteti formula contestatie impotriva hotararii comisiei,la instanta competenta teritorial locului unde este arondat penitenciarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea condiționată Simonadobrin Simonadobrin Sotul meu e arestat pt conducere fara permis. In octombrie face fractia de 2/3.va putea cere eliberarea condiționată?poate primi amânare?are 10 luni de ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata adoraalina adoraalina Buna ziua.Sotul meu are o pedeapsa de un an si 4 luni pt delapidare si fals sub semnatura privata,iar pe 25 aprilie trebuie sa intre in comisia de eliberare,nu ... (vezi toată discuția)
Reiterare cerere eliberare conditionata furnicutza71 furnicutza71 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Sotul meu se afla incarcerat int-un penitenciar pentru executarea unei pedepse de 7 ani - spalare de bani. In 15 martie ... (vezi toată discuția)