avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LAMURIRI LITIGIU DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LAMURIRI LITIGIU DE MUNCA

Un salariat castiga un litigiu de munca prin care i se acorda o suma de 500 ron drepturi de natura salariala(o prima); hotararile inst sunt definitive si executorii in litigiile de munca; pentru executare se asteapta cererea de executare adresata de reclamant unitatii sau mai trb investita hotararea cu formula executorie? care este situatia daca salariatul face recurs pt suma acordata, se mai executa sau nu hotararea?
multumesc
imi pare rau ca intervin, cu atat mai mult asa de tarziu.
punctul meu de vedere este ca daca creditorul nu cere punerea in executare a titlului sau executoriu, nu e nimeni obligat sa plateasca benevol.
de aceea exista institutia prescriptiei executarii titlurilor executorii, de 3 ani, respectiv 10 ani (actiuni reale imobiliare)
pe de alta parte, non juridic vorbind, daca nu ceri, nu ti se va da.
nu trebuie investite actele care au natura juridica a titlurilor executorii.
in principiu, ca si regula, toate hotararile judecatoresti trebuie investite.
cu cateva exceptii: comerciale, litigii de munca, contagios administrativ. Astea is executorii de drept, fara alte formalitati.
Bravos, domnule rrrazvan!!! Bravos, mon cher!
Prin urmare, spuneti dv., NIMENI NU E OBLIGAT SA EXECUTE BENEVOL, ha?
:)):)):))
Excelent! Minunat! Mirobolant! #-o
Si daca nu e obligat, dom'le, da' are pentru debitul respectiv o pata neagra pe la cartea funciara a vreunui imobil pe care vrea sa vanda, ce face, dom'le? Asteapta prescriptia? Chiar daca omu' are banii, vrea sa-i dea da' n-are cui?

Hai, dom'le, ce naiba? Obligat benevol, auzi...
omu' o zis ca nu e obligat, nu ca nu poate:).....nu e obligat sa execute benevol, in schimb e obligat sa execute cu sabia executarii silite deasupra...prin ocheanu' asta, io zic ca nu a zis nic mirobolant:D
Benevol inseamna de buna voie si obligat insemna fortat.
Poate e doar o chestiune de opinie:-/, dar mie mi se pare "absolut mirobolant" sa spui ca nu poti fi fortat sa faci un lucru de buna voie.
Spune-mi mie cum pot forta un om sa faca ceva de buna voie, ca logica mea este incapabila a intelege asa o aberatie. Nu conteaza, cu hotarare sau fara, doar as vrea sa stiu cum este, rational, posibil un astfel de lucru.

Daca asta e logica pe care o punem in aplicarea legii, atunci sincer, ma mir ca nu ne merge mai rau.
Si se mai intrebau unii de ce ar fi nevoie de test de logica la INM...

Alte discuții în legătură

Decizie instanta de apel m_ella2005 m_ella2005 As dori cateva sfaturi legat de: Intr-un proces de incredintare minor si incuviintare lagaturi parintesti, Instanta de apel da castig de cauza apelantei si ... (vezi toată discuția)
Investita sau nu? florinsadova florinsadova Se poate pune in aplicare o hotarare definitiva si executorie referitoare la plata salariilor restante ? Precizez ca nu stiu ce reprezinta formula ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silita ?! conelia anghel conelia anghel In 2012 am castigat un [b]proces pe litigii de munca[/b] atat la [b]fond (tribunal)[/b] cat si la [b]recurs (CAB)[/b] . In acelasi an 2102 [b], am executat ... (vezi toată discuția)