imi pare rau ca intervin, cu atat mai mult asa de tarziu.
punctul meu de vedere este ca daca creditorul nu cere punerea in executare a titlului sau executoriu, nu e nimeni obligat sa plateasca benevol.
de aceea exista institutia prescriptiei executarii titlurilor executorii, de 3 ani, respectiv 10 ani (actiuni reale imobiliare)
pe de alta parte, non juridic vorbind, daca nu ceri, nu ti se va da.
nu trebuie investite actele care au natura juridica a titlurilor executorii.
in principiu, ca si regula, toate hotararile judecatoresti trebuie investite.
cu cateva exceptii: comerciale, litigii de munca, contagios administrativ. Astea is executorii de drept, fara alte formalitati.
Bravos, domnule rrrazvan!!! Bravos, mon cher!
Prin urmare, spuneti dv., NIMENI NU E OBLIGAT SA EXECUTE BENEVOL, ha?
:)):)):))
Excelent! Minunat! Mirobolant! #-o
Si daca nu e obligat, dom'le, da' are pentru debitul respectiv o pata neagra pe la cartea funciara a vreunui imobil pe care vrea sa vanda, ce face, dom'le? Asteapta prescriptia? Chiar daca omu' are banii, vrea sa-i dea da' n-are cui?
Hai, dom'le, ce naiba? Obligat benevol, auzi...
omu' o zis ca nu e obligat, nu ca nu poate:).....nu e obligat sa execute benevol, in schimb e obligat sa execute cu sabia executarii silite deasupra...prin ocheanu' asta, io zic ca nu a zis nic mirobolant:D
Benevol inseamna de buna voie si obligat insemna fortat.
Poate e doar o chestiune de opinie:-/, dar mie mi se pare "absolut mirobolant" sa spui ca nu poti fi fortat sa faci un lucru de buna voie.
Spune-mi mie cum pot forta un om sa faca ceva de buna voie, ca logica mea este incapabila a intelege asa o aberatie. Nu conteaza, cu hotarare sau fara, doar as vrea sa stiu cum este, rational, posibil un astfel de lucru.
Daca asta e logica pe care o punem in aplicarea legii, atunci sincer, ma mir ca nu ne merge mai rau.
Si se mai intrebau unii de ce ar fi nevoie de test de logica la INM...