avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LAMURIRI LITIGIU DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LAMURIRI LITIGIU DE MUNCA

Un salariat castiga un litigiu de munca prin care i se acorda o suma de 500 ron drepturi de natura salariala(o prima); hotararile inst sunt definitive si executorii in litigiile de munca; pentru executare se asteapta cererea de executare adresata de reclamant unitatii sau mai trb investita hotararea cu formula executorie? care este situatia daca salariatul face recurs pt suma acordata, se mai executa sau nu hotararea?
multumesc

Spune-mi mie cum pot forta un om sa faca ceva de buna voie, ca logica mea este incapabila a intelege asa o aberatie.

lipseste un NU din formularea ta, nu-ul ala dand tot sensul si condimentu':)) :

"spune-mi si mie cum nu pot forta un om sa faca ceva de buna-voie".......asa bine, nu poti forta pe cineva sa execute benevol.....vb lu' rrazvan, nimeni nu e obligat sa plateasca benevol. asa are sens?:D..suna stupid, dar are sens.
si, daca ma gandesc mai bine, in context, obligat nu inseamna fortat. obligat inseamna obligare inainte de fortare:D....adica is obligat sa respect legea.....is fortat sa respect legea....nu suna la fel. cred ca a fost o neintelegere de sensuri, escaladata......oricum, am ametit @o!O@
escaladat, ametit, mirobolant si asa mai departe.
de ce trebuie sa scapam din vedere esenta discutiei, finalitatea acesteia, scopul imediat al comunicarii?
de ce ne lovim de interpretari fara sens si logici incapabile?
raman la opinia ca limba romana, desi se caracterizeaza prin polisemantica, (pe langa alte caracteristici, spun pt ca sigur veti intelege ca DOAR prin polisemantica se caracterizeaza...nu?) poate fi inteleasa foarte limpede daca si numai daca se urmareste finalitatea ei. Treaba voastra. Ingropati-va in interpretari absurde. Pacat, insa, ca forumul asta chiar e de dret, iar nu de gramatici neomodernistice. (facem pariu ca exista notiunea asta?)
escaladat, ametit, mirobolant si asa mai departe.
de ce trebuie sa scapam din vedere esenta discutiei, finalitatea acesteia, scopul imediat al comunicarii?
de ce ne lovim de interpretari fara sens si logici incapabile?
raman la opinia ca limba romana, desi se caracterizeaza prin polisemantica, (pe langa alte caracteristici, spun pt ca sigur veti intelege ca DOAR prin polisemantica se caracterizeaza...nu?) poate fi inteleasa foarte limpede daca si numai daca se urmareste finalitatea ei. Treaba voastra. Ingropati-va in interpretari absurde. Pacat, insa, ca forumul asta chiar e de dret, iar nu de gramatici neomodernistice. (facem pariu ca exista notiunea asta?)
Neomodernist, nu neomodernistic...

Da, lara, am inteles unde bati, dar tot cred ca e mai mult stupid decat are sens. Intuneric alb are loc in opere literare si nu in legi si interpretari juridice. Parerea mea.
A obliga si benevol se exclud unul pe celalalt, se elimina. Mai mult, in textul initial era vorba "nu e obligat" cineva... adica nu e obligat de o alta persoana sa plateasca benevol!!! E super tare!!! Daca era vreun poate, ti-as fi dat dreptate 100%, asa imi pastrez si eu 50. :P
Avand in vedere de faptul ca e un forum cu discutii despre drept, de-aia m-am si legat de exprimarea asta oximoronica, pentru ca este de o importanta esentiala ca astfel de fraze interpretabile, indoielnice sa nu fie utilizate de juristi; majoritatea litigiilor contractuale, fie ele civile sau comerciale, au la baza neintelegerea clara a contractului de catre parti sau redactarea sa ambigua! :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie instanta de apel m_ella2005 m_ella2005 As dori cateva sfaturi legat de: Intr-un proces de incredintare minor si incuviintare lagaturi parintesti, Instanta de apel da castig de cauza apelantei si ... (vezi toată discuția)
Investita sau nu? florinsadova florinsadova Se poate pune in aplicare o hotarare definitiva si executorie referitoare la plata salariilor restante ? Precizez ca nu stiu ce reprezinta formula ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silita ?! conelia anghel conelia anghel In 2012 am castigat un [b]proces pe litigii de munca[/b] atat la [b]fond (tribunal)[/b] cat si la [b]recurs (CAB)[/b] . In acelasi an 2102 [b], am executat ... (vezi toată discuția)