avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contributie asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contributie asociatie de proprietari

Buna ziua!

As aprecia raspunsul la urmatoarea intrebare: este firesc ca, atata timp cat intr-un apartament nu locuieste nimeni, sa platim la asociatie cheltuielile pentru o persoana, asa cum suntem obligati sa platim intr-un imobil in care suntem proprietari?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:26, 29 Aprilie 2010
Daca apartamentul este nelocuit permanent trebuie sa instiintati conducerea asociatiei in scris.

Cheltuielile de care ar trebui sa fiti scutiti cu totul sunt la gaze, electricitate si salubrizare.
cum a zis si mai sus, colegul...se face o cerere in scris catre asociatiei, specificand ca de la data de...nu mai sta nimeni...dar restu de cheltuieli comune trebuie s aparticipati, chiar daca locuieste sau nu cineva acolo.
la asociatie va trece o persoana, ca sa va poata lua cheltuielile care se repartizeaza si pt apartamentul dumneavoatra, cum ar fi...femeia de serviciu, plata salariilor administratiei, lumina pe scara...si ce bun comun mai aveti.
in rest, daca nu e nimeni, nu se va consuma apa, gaze, curent, etc...si nu veti plati, e logic.
depinde de asociatii cum hotarasc in AG sau CE, teoretic...daca va trece o persoana, trebuie sa platiti gunoiu (cam 3-4lei pe luna)...si nu prea e normal, caci daca nu e nimeni nu faceti gunoi si platiti degeaba cei 3-4lei.
Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar, noi am facut o cerere in scris, etc, dar ne-am trezit cu datorii lunare la asociatie, pentru o persoana, de 60-70 RON. Mergem sa discutam cu administratorul. O zi excelenta!
cf.legii femeia de servici,lumina pe scara,gazul,energia ascensorului si eventuale pierderi (diferente / apa) se platesc la nr.de persoane.Daca nu locuieste nimeni nu trebuie sa platiti decat cheltuielile pe cota indiviza(sal.admin.,sal.presedinte,sal cenzor,chelt.administrativ gospodaresti si reparatii la cota comuna ,adica subsol-tevi,acoperis-hidroizolatie,interfon...)
Toate salariile se platesc pe cota-parte indiviza.
Asta cu pierderile de apa ca se impart pe nr. de persoane de unde ati scos-o?

Poate asa se impart la Dv. in asociatie, dar nu scrie nicaieri in lege ca s-ar si imparti asa.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie trecut obligatoriu o persoana? Tarzan2012 Tarzan2012 Am fost intrebat de o doamna daca stiu cumva daca este obligatoriu sa fie trecuta o persoana la intretinere in bloc chiar daca nu e nimeni in apartament. ... (vezi toată discuția)
Imobil nelocuit nicki nicki Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)
Scutirea de plata a cheltuielilor annabel annabel Plec in strainatate pentru un an de zile iar apart. meu va ramane liber. Va trebui sa platesc in continuare liftul, femeia de serviciu, lumina pe scara avand ... (vezi toată discuția)