avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere in cartea funciara

Buna ziua,
In cazul in care am o hot.jud.de atribuire a unui imobil si nu am nici un alt act de proprietate al imobilului cum pot sa fac inscrierea in CF?
Cei de la ANCPI imi cer un act translativ sau un act constitutiv. In cazul de fata pot scoate de la primarie ceva care m-ar putea ajuta la ANCPI sau care este procedura ce trebuie urmata in vederea inscrierii in CF?
Cel mai recent răspuns: maria2010 , utilizator 13:41, 29 Aprilie 2010
Este vorba de o mostenire care a fost atribuita in urma unui partaj judiciar in care erau implicati mai multi mostenitori. Mostenirea este compusa dintr-o casa cu teren.
In instanta nu s-au cerut acte de proprietate decat de la primarie
va trebuie actul constitutiv sau translativ de proprietate, care impreuna cu hot de partaj constituie actele dvs de proprietate...
partajul e declarativ..:pleasantry:
Am discutat cu juristul de la OCPI si mi-a zis ca in cazul in care nu am nici un act constitutiv sau translativ trebuie sa fac o actiune in instanta prin care sa cer stabilirea dreptului de proprietate in baza sentintei din partajul judiciar.
Nu stiu cum sa formulez aceasta actiune in instanta,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele juridice ale partajului ContSters4579 ContSters4579 Art. 680 Efectele juridice ale partajului (1) Fiecare coproprietar devine proprietarul exclusiv al bunurilor sau, după caz, al sumelor de bani ce i-au ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre care sã ținã loc de act autentic ralucagogiltan ralucagogiltan mai este reglementata in noul cod civil posibilitatea obtinerii unei hotarari care sa tina loc de act autentic? (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)