avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie marfa ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie marfa ue

O inteprindere individuala din Romania , achizitioneaza marfa din UE pentru a fii revanduta . ce conditii trebuie sa indeplineasca .declaratii , sau alte aspecte?I
INTEPRINDEREA INDIVIDUALA ACHIZITIONEAZA FLORI DIN UE
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
danuuu, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:23, 29 Aprilie 2010
In acest caz suntem in prezenta unei achizitii intracomunitare, deci, in cazul in care intreprinderea individuala este platitoara de TVA:

1. Trebuie depus declaratia pentru modificarea perioadei fiscale (pentru a depunde declaratia 300 lunar);
2. Trebuie sa completati si depuneti declaratia 390 pana la data de 15 a lunii urmatoare.

In cazul in care intreprinderea individuala NU ar fi platitoara de TVA:

3. Furnizorul o sa factureze cu TVA;
4. Nu se pune problema declaratiilor;
5. Daca cifra anuala de afaceri depaseste 35000 Euro la cursul de aderare, trebuie sa depuneti o declaratie/cerere in acest sens la Finante, pentru a deveni platitor de TVA (deci se vor aplica #1 si #2).
daca valoarea achizitiei depaseste 10.000 euro, iar I.I. nu este platitoare tva in romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri tva pentru achizitii intracomunitare de bunuri, conform art. 153^1, alin 1, lit. a), dupa care va depune decont special de tva, formular 301 si decl. 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale Marya STANCU Marya STANCU buna seara amdeschis o i.i .neplatitor de tva si vreau sa aflu ce declaratie trebuie depusa in cazul cind depasesc in vinzari suma de 10 ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Tva achizitie mijloc fix din ue alina1977 alina1977 O firma neplatitoare de tva, dar inregistrata in scopuri de tva pt prestari intracomunitare achizitioneaza un mijloc fix (laptop) din UE. Trebuie platit tva in ... (vezi toată discuția)