avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie marfa ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie marfa ue

O inteprindere individuala din Romania , achizitioneaza marfa din UE pentru a fii revanduta . ce conditii trebuie sa indeplineasca .declaratii , sau alte aspecte?I
INTEPRINDEREA INDIVIDUALA ACHIZITIONEAZA FLORI DIN UE
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
danuuu, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:23, 29 Aprilie 2010
In acest caz suntem in prezenta unei achizitii intracomunitare, deci, in cazul in care intreprinderea individuala este platitoara de TVA:

1. Trebuie depus declaratia pentru modificarea perioadei fiscale (pentru a depunde declaratia 300 lunar);
2. Trebuie sa completati si depuneti declaratia 390 pana la data de 15 a lunii urmatoare.

In cazul in care intreprinderea individuala NU ar fi platitoara de TVA:

3. Furnizorul o sa factureze cu TVA;
4. Nu se pune problema declaratiilor;
5. Daca cifra anuala de afaceri depaseste 35000 Euro la cursul de aderare, trebuie sa depuneti o declaratie/cerere in acest sens la Finante, pentru a deveni platitor de TVA (deci se vor aplica #1 si #2).
daca valoarea achizitiei depaseste 10.000 euro, iar I.I. nu este platitoare tva in romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri tva pentru achizitii intracomunitare de bunuri, conform art. 153^1, alin 1, lit. a), dupa care va depune decont special de tva, formular 301 si decl. 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale Marya STANCU Marya STANCU buna seara amdeschis o i.i .neplatitor de tva si vreau sa aflu ce declaratie trebuie depusa in cazul cind depasesc in vinzari suma de 10 ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)