avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Mod completare \"Jurnal de vanzari\" - TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Mod completare "Jurnal de vanzari" - TVA

Am gasit formularul "Jurnal de vanzari" la adresa:

[ link extern ] ...

Am 2 intrebari:
1. unde inregistrez o factura emisa in momentul cand nu eram inregistrat in scopuri de TVA pt. un client care era platitor de TVA ?
2. unde inregistrez o factura emisa dupa momentul inregistrarii in scopuri de TVA pt. un client din Franta (factura facuta fara TVA) ?
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 14:17, 29 Aprilie 2010
Jurnalul de Vanzari si Jurnalul de Cumparari sunt instrumente de evidenta a TVA-ului colectat si cea deductibil, in cazul Dvs (link-ul nu a functionat), deci:

1. Facturile emise inainte sa devenit platitor de TVA nu trebuie trecute in Jurnaulul de Vanzari;
2. Facturile emise dupa ce ati devenit platitor de TVA trebuie trecute in Jurnalul de Vanzari. Daca factura respectiva este cu TVA, o treceti in mod normal, daca este vara TVA, trebuie sa o treceti atat in Jurnalul de Vanzari cat si in Jurnalul de Cumparari acolo unde vedeti livrari intracomunitare sau taxare inversa.
Eu prestez servicii pt.un client din Franta, deci locul prestarii este in afara Romaniei. Facturile sunt fara TVA.
In formular am:
- o coloana "Livrari de bunuri si prestari de servicii pentru care locul livrarii este in afara Romaniei" cu 2 subcoloane: "Cu drept de deducere" si "Fara drept de deducere"
- o coloana "Livrari de bunuri si prestari de servicii scutite cu drept de deducere" cu 2 subcoloane: "Livrari intracomunitare de bunuri" si "Alte livrari de bunuri scutite cu drept de deducere"; subcoloana "Livrari intracomunitare de bunuri" are la randul ei alte 2 subcoloane: "Scutite cf art 143 alin. 2 lit a) si d) din CF" si "Scutite cf art 143 alin. 2 lit b) si c) din CF"
- o coloana "Livrari de bunuri scutite fara drept de de ducere"
- o coloana "Operatiuni neimpozabile"

Deci unde trec sumele de pe facturi?
Pentru usurinta, as putea sa va trimit formularul pe e-mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 misaaa misaaa am nevoie de o lamurire si anume: - sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO) - inregistrat in R.O.I., inregistrat ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 DANA LAURA DANA LAURA Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)