avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Am avut calitatea se salariat cu CIM pe perioada nedeterminata pana la 31.12.2009, cand societatea la care lucram a efectuat concedieri colective. La acea data postul meu a fost desfiintat. Dupa 3 luni, angajatorul a reinfiintat postul si a numit pe acel post un angajat al societatii. Ma intereseaza daca in acest caz este valabil art.72 din Codul Muncii si angajatorul avea obligatia sa-mi comunice in scris acest lucru si sa ma reangajeze.
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 17:06, 29 Aprilie 2010
nu vad de ce nu s-ar aplica...
Daca angajatorul a efectuat concedieri colective, nu avea dreptul sa angajeze pe altcineva pe postul dvs.
Sunt aplicabile prev. art. 72 din Codul muncii.
DA ,TREBUIA SA VA COMUNICE ACEST LUCRU SI SA VA REANGAJEZE DACA DUMNEAVOASTRA DOREATI ACEST LUCRU.
ART. 72 (1) Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariaţilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora.
(2) în situaţia în care în aceasta perioada se reiau activităţile a căror încetare a condus la concedieri colective, angajatorul are obligaţia de a transmite salariaţilor care au fost concediati o comunicare scrisă în acest sens şi de a-i reangaja pe aceleaşi locuri de munca pe care le-au ocupat anterior, fără examen sau concurs ori perioada de proba.
(3) Salariaţii au la dispoziţie un termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data comunicării angajatorului, prevăzută la alin. (2), pentru a-şi manifesta în scris consimţământul cu privire la locul de munca oferit.
(4) În situaţia în care salariaţii care au dreptul de a fi reangajati potrivit alin. (2) nu isi manifesta în scris consimţământul în termenul prevăzut la alin. (3) sau refuza locul de munca oferit, angajatorul poate face noi incadrari pe locurile de munca rămase vacante.
Puteti inainta o actiune in justitie pentru nerespectarea prevederilor art.72

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna andu86 andu86 am avut un contract de munca individual, si am fost trecut in somaj cu art 65. pt desfiintare post de munca. Patronul are voie sa angajeze pe acel post? (vezi toată discuția)
Angajari dupa concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului monik monik in cazul in care se concediaza un salariat pt motive neimputabile lui, exista vreo prevedere legala care spune ca angajatorul nu poata angaja noi persoane in ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!angajarea pe un post care s-a desfintat(art 65(1))cod muncii tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 S-a concediat un sofer cu art 65 alin 1 Codul Muncii!la 2 zile dupa concediere, conducerea societatii vrea sa angajeze alt sofer!!!!e voie sa faca asa ceva?la ... (vezi toată discuția)