avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pt un credit de nevoi personale fara ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pt un credit de nevoi personale fara ipoteca

Buna ziua!
Am nevoie de putin ajutor intr-o problema mai delicata.
In anul 2006 a fost creat un credit pentru nevoie personale de aprox 9.000 e. Timp de 2 ani ratele au fost achitate conform graficului de rambursare (desi dobanda a tot crescut etc).In anul 2008 au intervenit problemele financiare (somaj etc) si imposibilitatea angajarii (pers peste 55 de ani) Pana in prezent nu au mai fost posibilitati de achitare a ratelor. (practic in aproape 2 ani s-au mai achitat doar vreo 3.000 ron fata de 700 ron /luna la cat ajunsese rata).
Banca a reziliat contractul si timp de 1 an nu au mai zis nimic. In ianuarie 2010 au pus proprire pe venituri si alte conturi(practic nerecuperand nimic deoarece nu exsita venituri).
In aprilie am pirmit o notificare in legatura cu incuviintarea cererii de executare silita inaintate la judecatorie. Pe langa acest lucru mi se spunea ca s-a inceput executarea silita a bunurilor mobile si imobile.
Am incercat sa iau legatura cu executorul si mi s-a spus ca atat timp cat achit ceva luna de luna nu am de ce sa imi fac probleme. Am tinut cont de sfatul lor si am achitat de la inceputul anului dar vad ca ei continua cu executarea.
1. Ce pot face in aceasta situatie? Evident ca nu pot achita toata suma iar esalonat nu mai dau bani daca tot continua cu executarea.
2. Ce pot face pe cale juridica sa opresc executarea sau macar sa o aman deoarece la constituirea creditului nu s-a pus garantie nimic..doar veniturile.
3. Cum pot transfera toate bunurile pe numele unei rude? care este cea mai rapida modalitate? Donatie? Si cam cat ar costa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: olix , utilizator 15:55, 17 Mai 2010
Puteti contesta doar acte concrete de executare silita. Nu conteaza daca ati garantata imprumutul respectiv cu ceva sau nu, deoarece debitorul raspunde pentru datoriile sale cu toate bunrile sale prezente si viitoare. Creditorul Dvs. (banca) poate cere revocarea actelor de transfer de proprietate pe calea actiunii oblice.

Probabil ar fi o idee buna sa consultati un avocat cu toata detaliile cazului -- poate ca gaseste el ceva in dosar, ce va poate ajuta in mod concret.
in cazul unui ctr de credit bancar ,nu aveti motive pentru contestatiea la executare si chiar daca ati incerca sa gasiti un motiv,contestatia la executare NU SUSPENDA EXECUTAREA SILITA ,deci ea isi va urma cursul.
ar trebui sa cereti in instanta si suspendarea ex. silite ceea ce presupune o cautinne de 10% din valoarea sumei contestate si e posibil ca instanta sa nu va aprobe cererea de suspendare a ex. silite si ajungeti de unde ati plecat.O posibilitate ar fi sa va intelegeti cu reprezentantul bancii si implicit executorul ,in privinta unei sume de bani pe care sa o achitati lunar la o anumita data.Este important ca acestia sa fie de acord.
vanzarea de bunuri , nu e o solutie in aceasta situatie, cand deja sunt demarate proceduri de executare silita, donatia nici atat
Buna ziua.
Situatia la acest moment este astfel.
S-a reusit achitarea totala a creditului...cu penalizari cu tot. S-a facut inclusiv si cerere de inchidere a contului la banca. Problema este urmatoarea...in cat timp sunt obligati sa opreasca executarea silita si sa ridice poprirea asupra veniturilor si a conturilor bancare?
Practic nu pot primi un raspuns la aceasta intrebare.
Sunt obligati sa ma notifice de orpirea tuturor demersurilor de recuperare a datoriei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)
Executare silita Mona21 Mona21 Buna ziua, Am intirziat cu plata ratelor la un credit si tocmai am primit instiintare ca voi fi executata silit.Mentionez ca tocmai mi s-a restructurat ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar ? pavelnicolaecristian pavelnicolaecristian ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar iar in cazul executarii silite imobilul ipotecat nu mai are aceeasi valoare cu creditul ... (vezi toată discuția)