avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită elucidare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

elucidare poprire

Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de poprire de la executor jud prin luna iulie 2011, dar nu s-a intamplat nimic. Oare am scapat sau este o procedura care dureaza mai mult? Termenul de prescriptie a datoriei este de 3 ani de la ultima plata efectuata de mine, sau de la data scadentei creditului?
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 12:08, 29 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Prescriptia intervine separat pentru fiecare data scadenta,adica : daca aveti oblig sa achitati rata de 21.03.2012 atunci dreptul de prescriptie al acestei sume se va implini la 21.03.2015
Dar de excutare silita s-ar putea sa fi scapat? in conditiile in care v-am spus ca am primit instiintare de poprire prin luna iulie 2011 dar nu s-a intamplat nimic?
Infiintarea popririi presupune identificarea de catre executorul judecatoresc a unui tert poprit care va datoreaza sume de bani - ex. angajatorul. Poate executorul judecatoresc nu a reusit sa identifice societatea unde lucrati sau o banca la care aveti deschis cont. Verificati dosarul de executare pentru asupra caror venituri ale dvs s-a infiintat poprirea. Poate nu a fost o adresa de infiintare a popririi ci o notificare prin care ati fost instiintata ca urmeaza sa se infiinteze poprirea in cazul in care nu achitati ratele.
Daca executarea silita a inceput este mai greu sa obtineti suspendarea acesteia.
Era o adresa de infiintare a popririi, dar facea referire la niste banci cu care eu am lucrat mai demult,(unde am niste conturi active dar goale), mai putin la cea cu care are contract angajatorul meu. Dar conform art 389 din Cod PrCiv:Dacă creditorul a lăsat să treacă 6 luni de la data îndeplinirii oricărui act de executare, fără să fi urmat alte acte de urmărire, executarea se perima de drept şi orice parte interesată poate cere desfiinţarea ei.
Adica daca au trecut 6 luni de la anuntarea infiintarii popririi mai pot sa-mi faca ceva sau pot sa atac pe considerentul acesta?

Alte discuții în legătură

Executare silita contract credit clopotellilianapaula clopotellilianapaula Buna ziua, Am avut un contract de credit si din cauza prob fin nu am mai putut plati ratele la timp. Am primit in data 30.08. 2013 o instiintare de la Biroul ... (vezi toată discuția)
Perimare / prescriere executare silita dakko84 dakko84 Buna seara, Va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In iulie 2006 am contractat un credit de nevoi personale. Am achitat ratele la timp pana in luna ... (vezi toată discuția)
Executare silita din partea unui executor judecatoresc diana_sal diana_sal Buna ziua, in urma cu cateva zile am fost instiintata la serviciu de faptul ca s-a dispus din partea unui executor judecatoresc infiintarea unei popriri ... (vezi toată discuția)