avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt consecintele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt consecintele


--------------------------------------------------------------------------------

imi puteti spune ce se intampla daca o persoana are o lucrare in constructii luata la negru,de renovat o casa,are avans primit jumatate din suma,a terminat lucrarea pe jumatate si renunta sa continue lucrarea .care sunt consecintele daca proprietarul apeleaza la politie.precizez ca proprietarul nu a facut nici un act sau document la mana sau de nici un fel cu constructorul si doar se bazeaza pe martori
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 15:06, 30 Aprilie 2010
politia nu are nini un fel de competenta in aceasta problema, pt ca nu s-a savarsit nici o infractiune. singura cale este o actiune civila, la instanta, pt eventuale despagubiri.
avand in vedere, insa, ca majoritatea instantelor din romania nu acorda despagubiri nici la vatamari corporale sau altele asemenea, este foarte greu de crezut ca va acorda vreo despagubire proprietarului in cazul de fata.
Putem avea urmatoarele cazuri:

1. Proprietarul dovedeste in mod credibil, ca a platit suma respectiva, iar municitorul a acceptat-o si in schimb s-a obligat la excutarea lucrarii respective: In acest caz munictorul poate fi obligat sa termina lucrarea sau sa plateasca reparatii ... INSA proprietarul va avea probleme mult mai mari, pentru ca daca dodeveste toate cele amintite, dovedeste si faptul ca munictorul a lucrat fara forme legale, adica la negru. Asa ceva poate fi foarte scump;

2. Proprietarul nu poate (sau nu vrea) sa dovedeasca toate cele amintite la #1: In acest caz povestea se termina de la sine aici.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
ContSters77883, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe plata concediului medical maria1230 maria1230 Mama mea a lucrat luna trecuta de la data de 01.04 pana la 11.04 din data de 12.04 a intrat in concediu medical ea fiind internata de urgenta in spital.De la ... (vezi toată discuția)
Proprire Matist Matist Buna ziua. Vreau sa aflu, daca sa procedat corect societatea, unde lucrez in legatura cu retinerea unei sume din salariu? Anul trecut sa infintat ... (vezi toată discuția)