avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proprire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proprire

Buna ziua.
Vreau sa aflu, daca sa procedat corect societatea, unde lucrez in legatura cu retinerea unei sume din salariu?
Anul trecut sa infintat proprire asupra 1/3 venitului net, pe baza unei hotarari judecatoresc (partaj bunuri comune) Cod. Proc Civ. art.409/1
Incepand cu 01. 02. 2010. beneficiez de protectie sociala in conformitate cu Legea nr. 215/1997 privind Casa Socala a Constructorilor, pe perioada care primesc o indemnizatie al carui cuantum este egal cu 75% din media pe trei luni a salariului de baza. Pentru luna februarie am beneficiat o indemnizatie egala cu 525 lei din care sa retras 175 lei proprire.
Mentionez ca am in intretinere un copil si am un imprumut la banca unde trebuie sa platesc lunar 320 lei rata.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Matist , utilizator 09:11, 29 Martie 2010
Da, societatea a procedat corect retinand exact 1/3 din salariul dvs net!B-)
Buna ziua !
Avand in vedere cele spuse de dumneavoastra si tinand cont de prevederile art. 409, al.(4) , " compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel".
Cu stima !
Trebuie sa subliniez ca pe aceasta perioada nu lucrez si nu primesc salariu ci o indemnizatie. Contractul Individual de Munca nu este desfacuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare titluri executorii salariat iuliai iuliai Am un salariat cu timp partial 4ore/zi, sal.brut 500 lei/luna, am primit la firma infintare poprire de la executor judecatoresc pe 16.04.2013(datorii in banca) ... (vezi toată discuția)
Doua popriri pe salariu mary84 mary84 Buna ziua. In cazul in care am 2 propriri pe numele aceluiasi salariat (cu titlu executoriu), una primita acum o luna si alta astazi, cum procedez? Pe ambele ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu cand angajatul este in concediu medical antoanela dinca antoanela dinca buna ziua, avem un angajat in concediu medical, i se poate face retinerea din salariu de 33% cf deciziei de executare silita primita? (vezi toată discuția)