avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere prealabila - data de la curge termenul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere prealabila - data de la curge termenul

Buna ziua
De cand se i-a in considerare termenul de 60 de zile la plangerea penala? Imediat dupa fapta in sine sau dupa ce a refuzat sa-mi dea suma de bani?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 23:29, 30 Aprilie 2010
Nu prea inteleg la ce fel de suma si la ce fel de infractiune va referiti, insa cele 60 de zile se socotesc de la fapta penal.
daca ati dat bani imprumut, iar persoana respectiva refuza sa vi inapoieze, NU este nici o infractiune, deci e inutil sa va ganditi la termen ..
Probabil va referiti la termenul in care se poate introduce o plangere penala prealabila, care este intr-adevar de 2 luni de la cunoasterea faptei sau a faptuitorului...insa trebuie sa reveniti cu detalii suplimentare pt. un raspuns la obiect!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Buna ziua.Din putinele date pe care ni le comunicati se poate desprinde totusi ideea ca ar putea fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere prevazuta de art.213 C.penal.In acest caz termenul de introducere al plangerii prealabile curge de la data cand faptuitorul refuza sa va restituie suma datorata
exista nenumarate hotarari judecatoresti si opinii doctrinare in sensul ca nerestituirea unei sume de bani NU intruneste elementele infractiunii de abuz de incredere, ci este un delict civil.

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere la inchirierea unui automobil mihdanbv mihdanbv Stiati ca fapta prin care cineva inchiriaza un autoturism pe baza de contract si nu-l mai retuneaza la sfarsitul contractului este cconsiderata abuz de ... (vezi toată discuția)
Bunuri instrainate si nerecuperate HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)
Detalii abuz de incredere Pagubit2010 Pagubit2010 Buna ziua. Vin la dumnevoastra cu urmatoarea chestiune: Acum cinci saptamani am imprumutat unui vecin un mp3 player impreuna cu cablul de date, cu ... (vezi toată discuția)