avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere prealabila - data de la curge termenul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere prealabila - data de la curge termenul

Buna ziua
De cand se i-a in considerare termenul de 60 de zile la plangerea penala? Imediat dupa fapta in sine sau dupa ce a refuzat sa-mi dea suma de bani?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 23:29, 30 Aprilie 2010
Detaliati relatarea,dar mai ales,indicati ca fapta va referiti si eventual cum a avut loc.
Pentru a fi in prezenta infractiunii de abuz de incredere ar fi fost necesar ca faptuitorul sa fi detinut bunul mobil cu titlu precar , adica sa il posede doar, existand obligatia de a-l restitui proprietarului, iar refuzul de a restitui un bun mobil de catre detentorul precar proprietarului de drept, abuzand astfel de increderea pe care i-a acordat-o acesta, nu trebuie confundata obligatia de a restitui o suma de bani, care face obiectul unui raport de drept civil si in caz de neexecutare a obligatiei, creditorul se poate indrepta impotriva debitorului care refuza restituirea sumei, numai in instanta civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere la inchirierea unui automobil mihdanbv mihdanbv Stiati ca fapta prin care cineva inchiriaza un autoturism pe baza de contract si nu-l mai retuneaza la sfarsitul contractului este cconsiderata abuz de ... (vezi toată discuția)
Bunuri instrainate si nerecuperate HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)
Detalii abuz de incredere Pagubit2010 Pagubit2010 Buna ziua. Vin la dumnevoastra cu urmatoarea chestiune: Acum cinci saptamani am imprumutat unui vecin un mp3 player impreuna cu cablul de date, cu ... (vezi toată discuția)