avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retragerea asociatilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retragerea asociatilor

Buna ziua , doresc sa intreb si eu cum se poate retrage un asociat dintr-o S.RL .
Detin o firma impreuna cu asociatul meu de 6 luni in care s-a investit 10000 euro ,50% de catre mine 50% de catre asociat . El detine si dreptul de Administrator . DE aproape o luna el doreste sa se retraga sa imi lase toata firma mie dar firma nu are profit inca si este pe pierdere . Evaluarea firmei in momentul de fata nu mai depaseste 6000 euro foarte multi bani s-au pierdut odata cu inceperea activitatii (chirii ,acte etc) . Asociatul doreste sa ii platesc eu cu 4500 euro ca sa cumpar parte lui ,tot eu sa platesc si actele de schimbare si toate astea in cateva zile de cum am fost anuntat. Este legal si cum se poate face din punct de vedere legal. Se poate sa renunte asa si eu sa preiau tot si sa fiu si obligat sa ii cumpar partea ?
Multumesc de raspunsuri
Cel mai recent răspuns: distrib , utilizator 10:48, 2 Mai 2010
Se scad cheltuielile...ceea ce ramane se imparte la doi.Daca nu doreste sa mai fie implicat...are doua posibilitati...intelegere amiabila de preferat sau pe calea instantei...Dupa cum spuneti s-ar putea sa iasa mult mai in pierdere pe calea instantei....expertiza,avocat,samd
Multumesc de raspuns, dar eu nu mai am bani sa cumpar partea lui indiferent cat o sa fie si nu doresc sa o mai cumpar . Sunt obligat sa o cumpar? El poate sa paraseasca firma cand vrea?
Daca nu doriti nimeni nu va paote obliga sa preluati partile sociale ale acosiatului si/sau administratreasocietatii.
El nu poate parasi firma oricand, ci doar in urma perfectarii unui act aditional si contract de cesiune parti sociale, sau conform unei hotarari judecatoresti daca va da in judecata.
Imprejurarea faptului ca s-a dus banii pe chirii si nu s-a obtinut profit este o alta kestiune.
daca ma da in judecata unde se poate ajunge? La inchiderea firmei ?
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
distrib, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divergente intre asociatii(2la numar) unui srl jonyyo jonyyo sunt asociat intr-un srl. conform actului constitutiv detin 50% parti sociale. anul acesta firma se pare ca va iesii pe profit si in consecinta ar fii ceva de ... (vezi toată discuția)
Retragerea din firma si restituirea aportului social alinamugur alinamugur Conforma dictionarului juridic definitia pentru [b]\"Aport social\"[/b] este [quot] Denumire generica data obligatiei pe care si-a asumat-o orice ... (vezi toată discuția)
Cesiunea partilor sociale- notificare oferta venere venere Va prezint o situatie interesanta! O societate cu 4 actionari, frati, detin in mod egal parti sociale ( 25% fiecare). La un moment dat au intervenit ... (vezi toată discuția)