avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme politie

Buna ziua . Pe data de 18.03. 2010 , in jurul orei 20:00, cand doream sa ies din parcare am lovit usor un autoturism cu spatele . Domnul acela (daca pot sa il numesc asa ) a venit imediat si a inceput sa faca scandal , mai avea un pic si ma batea .In urma incidentului nu au rezultat pagube materiale , decat numarul lui era un pic infundat . Mi-a spus ca o sa il indrepte el si am plecat . In cursul celei de-a doua zi , acest domn s-a prezentat la tatal meu pentru a-i cere despagubiri 500 de RON pentru bara "rupta" , santajandu-l ca daca nu ii da acesta se va duce la politie si v-a face astfel incat sa mi se ia carnetul . Eu in ziua aceia eram plecat din localitate si m-am intors in jurul orei 22:00 . Cand m-am intors ma opreste agentul de politie si ma intreaba daca am fost implicat intr-un accident rutier . Ii spun cum s-a intamplat si imi zice ca au trecut 24 de ore de cand s-a intamplat accidentul si ca trebuie sa imi ia permisul de conducere ca nu l-am declarat . I-am spus ca o sa declar acum accidentul pentru ca am fost plecat din oras , dar a spus ca e prea tarziu . Nu l-am bagat in seama si am plecat acasa . Dupa mai mult timp am primit o citatie de la politie ca trebuie sa ma prezint la sectie . Ieri 1.05.2010 ma duc la sectie . Acolo agentul de politie , cu toate ca i-am explicat cum s-a intamplat , mi-a retinut permisul de conducere pentru 30 de zile si mi-a dat amenda . Vreau sa fac contestatie , dar nu prea stiu cum . Astept un raspuns . Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:06, 3 Mai 2010
Contestatia impotriva PV contraventie ,in situatia in care se justifica o astfel de masura,se realizeaza in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria competenta locatiei unde a fost constatata si a fost consemnata contraventia
Nu ati precizat concret contraventia constatata si consemnata in PV
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
ynocentta, utilizator
In procesul verbal sunt consemnate 2 contraventii :
art 128/1 din hg1311/06 240 lei amenda , 3 puncte
art 79/2 din oug195/02 avertisment si suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile
Verificati continutul procesului verbal si sub aspectul corectitudinii consemnarilor si al completarii tuturor rubricilor acestuia pentru a vedea daca puteti formula contestatie si sub aspectul nulitatii prev.de art.16-17 din OG nr.2/2001.
Cred ca este completat bine procesul verbal .
Daca PV contine completate rubricile ,datele de identificare ale agentului constatator,daca datele dvs de identitate sunt corect consemnate,daca fapta constatata este recunoscuta de dvs ,nu se jutifica formularea de contestatie impotriva PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal de circulatie lmsr lmsr am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la \'alte mentiuni\' s-a ... (vezi toată discuția)
Abuz - amendat pentru ca nu as fi acordat prioritate pietonilor cristisangeorz cristisangeorz La o trecere pt pietoni, in mun. Cluj-Napoca, am acordat prioritate pietonilor anagajati in traversare, dupa care am plecat; pe trecere nu ma era nici o ... (vezi toată discuția)
Anulare p.v Cristian81 Cristian81 Buna seara, acum cateva zile in jurul orei 23 in calitate de presedinte de bloc , cat si de locatar , am sunat pe telefonul fix al sectiei de politie din ... (vezi toată discuția)