avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces-verbal de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces-verbal de circulatie

am fost oprit de polita municipala sectia 3 si am fost sanctionat conform og 195 /2002 cu 4 puncte penalizare si amenda de 120 lei.la 'alte mentiuni' s-a scris ca nu am si am semnat la 'am luat la cunostiinta'.am sanse sa il contest in instanta avand in vedere ca domnul politist nu este de la rutiera si nici de la frontiera?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:22, 4 Februarie 2010
Legal,cu sanse de reusita puteti contesta PV numai in masura in care ,in cazul dvs exista incalcari ale dispozitiilor in vigoare privitoare la intocmirea PV
Aspectul invocat nu constituie baza legala de contestare PV
aveti posibilitatea sa-l atacti in instanta. Atentie la termenul de introducere a plangerii. Altadata sa mentionati la rubrica respectiva, fie ca nu recunoasteti fapta, fie ca aveti obiectiuni. Vorbiti si cu un avocat.
conform art.109 alin.1 Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră.
din og 195/2002 politia municipala are acest drept ca al politiei rutiere?
va multumesc
in caz ca agentul nu avea competenta sa constate contraventii referitoare la regimul circulatiei pe drumurile publice, p-v este lovit de nulitate absoluta,insa termenul pt formularea plangerii impotriva p-v este 15 le incheiere sauu comunicare dupa caz

In general asemenea constatari le fac politistii de la politia rutiera si cei de la frontiera in raza lor de activitate.
Cred ca trebuie sa formulati contestatie in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal ,iar in cadrul probatoriilor solicitati ca instanta sa ceara relatii de la politia municipala in sensul daca politistii de la ordine publica au in sfera lor de activitate si activitati de circulatie rutiera.
Sunt politii unde acesti politisti pot efectua asemenea activitati,avandu-le ca sarcina de serviciu(in atributii) si altele in care aceste activitati le pot efectua numai politia rutiera
De asemeni solicitati instantei sa ceara relatii de la politia municipala daca la data si ora constatarii politistii respectivi erau de serviciu si copie de pe ordinul acestora de serviciu
De asemeni va recomand sa verificati continutul procesului verbal in sensul daca cuprinde greseli sau rubrici necompletate,in aceasta situatie acesta fiind lovit de nulitatea prev.de ar.16-17 din O.G.nr.2/2001.
Succes !

Alte discuții în legătură

O.u.g.195 Decebal58 Decebal58 Politistii locali, au dreptul sa opreasca autoturisme in trafic si au voie sa aplice sanctiuni contraventionale la o.u.g.195/2002_ (vezi toată discuția)
Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie romanik romanik Am depasit in localitate o masina care mergea cu 42 km/h si am calcat ultimii 3 m de linie continua.Am fost inregistrata de aparatul radar a unei masini MAI ... (vezi toată discuția)