avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... nou membru in asociatie - act in constatare la ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

nou membru in asociatie - act in constatare la judecatorie?

Avem un nou membru in asociatie, s-a facut cerere de adeziune, s-a aprobat, totul conform actelor constitutive. Desi nu este obligatoriu, se poate cere totusi Judecatoriei sa "ia act" de acest lucru (de faptul ca asociatia mai are un membru)? Asociatii insista ...
Cum s-ar proceda in mod concret?
Se face o cerere la care se ataseaza cererea de adeziune semnata si decizia de primire? Care ar fi temeiul juridic?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 14:01, 3 Mai 2010
L nr 230/2007 art 7 Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora,fara alte formalitati
e vorba de o asociatie culturala, nu de asociatie de proprietari

scuze pentru neprecizare :">
Puteti face un act aditional la actele constitutive si sa-l inregistrati in RAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere acte retragere membru fondator asociatie ClaudeStoica ClaudeStoica Buna ziua, in situatia in care un membru fondator al unei asociatii isi manifesta dorinta de retragere din Asociatie(asociatia are doar 3 membri, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)