avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident - daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident - daune

In proces penal se pot cere pretenti materiale? Ce inseamna parte civila pentru Fond? La un proces penal pot sa imputernicesc pe cineva sa merga in locul meu? Daca nu ma prezint ce se intampla? In proces penal se prezinta si cel cu pretenti?
La multumesc . Daca imi puteti raspunde si aicea miar fi de mare folos.
Anul trecut a avut loc un accident, eu am condus am pierdut controlul volanului din cauza pneurilor si a ploi torentiale dar si a alcoolului in sange 0.90 in urma accidentului am intrat in coleziune cu o alta masina care se afla in sens invers, in urma impactului cumnatul meu a decedat, masina era a Lui dar El nu avea permis,acuma socru are pretenti penale, dar dupa accident nu a avut si dupa 3 saptamani si-a schimbat declaratia. Ce pretenti mar obliga Judecatorul sa i le dau?
Soacra nu are pretenti dar ei sunt divortati. El dorea sa divorteze fica lui de mine dar aceasta nu a divortat si el sa revoltat acuma. El este chemat in proces ca parte civila . Soacra poate sa ma ajute? Ma afecteaza la pedeapsa?
In cadrul procesului penal partea vatamata se poate constitui parte civila, respectiv cu daune materiale si daune morale.Simpla lor solicitare insa nu duce automat si la acordarea lor.Toate pretentiile civile trebuiesc dovedite pe baza probatoriului pe care partea respectiva intelege sa le foloseasca in sprijinul acestora, respectiv inscrisuri si martori.
Este greu sa va sfatuiesc asupra unor aspecte fara sa am in fata actele dosarului, insa as opta pentru varianta, de a va declara de acord cu despaguburile solicitate dar numai in masura dovedirii lor., asta pentru ca ati intrebat de eventuale repercursiuni asupra laturii penale, respectiv a pedepsei.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa nu mai scrieti mai multe topicuri cu acelasi subiect. Multumesc.

map96 a scris:

Agravantele sunt cele stabilite de lege. Faptul ca socrul dvs s-a constituit parte civila in procesul penal in care sunteti judecat pentru omor din culpa nu constituie agravanta, ci implica la sfarsitul procesului cand instante dispune cu privire la daune, obligarea dvs la plata acestora. Nu stiu in ce masura va poate ajuta soacra. Cred ca deja v-a ajutat neconstituindu-se parte civila. Consultati-va cu avocatul care va apara.
Avocat nu am, credeti ca o sa am din oficiu? Socru dupa accident a declarat ca nu are pretenti si dupa ce a stat la mine 3 saptamani a mers la politie si a schimbat declaratia , credeti ca ma ajutata daca zic la tribunal ca a fost internat la nebuni cu nevroza pitiatica si i-am dat si procuroarei hartie cu externarea lui credeti ca ma ajuta? Cheltuielile de imormantare lea suportat colegi decedatului si colegi sotiei si piatra de pe mormant, el ai foarte razbunator cu nu a divortat fiica lui de mine.
Cel mai bine angajati avocat.Inteleg exact ce spuneti insa chiar aveti nevoie de consilierea unui avocat pentru a va apara interesele, mai ales ca vad ca nu socrul dvs. a suportat in fapt cheltuielile respective si trebuiesc aparari facute in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? outlander outlander Buna ziua As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)