avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... probleme cu avocatul angajat in vederea rezolvarii ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

probleme cu avocatul angajat in vederea rezolvarii executarii silite

Am castigat procesul privind o datorie a unei alte persoane fata de mine.Deoarece nu mi-a fost achitata in termen am trecut la executare silita,dar deoarece cei de la biroul executoriu nu au gasit ceva de executat ,am angajat un avocat ( local)sa se ocupe de aceasta problema(eu locuind in alt oras) .Stiam ca datornicul detine o casa neintabulata si un teren.
Problema mea este faptul ca avocatul meu s-a ocupat o perioada f. mica de problema mea,dupa care am senzatia ca m-a abandonat..A reusit sa primeasca de la primaria din localitate(cu foarte mare greutate,dupa mai multe raspunsuri negative) rapuns la faptul ca datornicul detine teren (dar si acesta neintabulat)(acest lucru nu a fost comunicat celor de la biroul executoriu)(eu nu am vazut acest raspuns mi-a caomunicat doar avocatul telephonic).Urma ca dansul(avocatul)sa se ocupe de intabularea terenului,dar de la ultima disutie avuta cu el nu mai reusesc sa comunic cu el sub nici o forma.Tin sa mentionez ca noi comunicam telefonic sau prin mesaje telefonice,eu locuind mai departe de acel oras.Comunicarea era foarte grea deoarece imi raspunde f. rar si f. greu,cateodata treceau luni si nu stiam nimica de cazul meu,chiar daca eu insistam telefonic,chiar o data am mers si in localitatea respectiva pt. a lua legatura cu dansul,dar cand l-am sunat nu mi-a raspuns,in schimb am primit un mesaj ca dansul nu este in localitate ci este la un curs de specializare in alta localitate si ca urmeaza sa ia legatura cu mine cand revine.De la ultimul mesaj telefonic dat de dansul(in care imi spunea ca ma va suna dupamasa) a trecut doua luni.In tot acest timp eu il tot sunam ,ii dadeam mesaje dar nu primeam nici un raspuns.
De cand l-am angajat a trecut un an si nu s-a rezolvat nimica si nici nu pot da de dansul deoarece nu are birou.iImi este teama sa nu se prescrie(sa nu mai fie valabila0 hotararea judecatoreasca(nu stiu daca am folosit bine termenul)deoarece am aflat ca este o perioada pt. executia silita.
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce as potea face in aceasta situatie?
Imi cer scuze daca cumva nu am fost prea explicita.Va rog sa-mi puneti intrebari daca e necesar pt. a ma ajuta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucis_mail , utilizator 08:24, 14 Mai 2010
Executarea silita poate fi facuta in mai multe variante.Poprire pe cont, executare silita imobiliara, executare silita mobiliara, poprire pe venit.A efectuat de exemplu pentru conturi, adrese executorul la toate bancile pentru a afla daca persoana are vreun cont deschis cu lichiditati in el, pentru ca in opinia mea trebuiesc facute demersuri si in acest sens?
Multumesc pt. raspuns si scuze pt. ca doar acum am reusit sa revin.S-a facut tot ce ati spus dvs,si a mai ramas doar intabularea pamantului sau a casei construita pe terenul mamei lui fara autorizatie de constructie.
Dar cea mai mare problema a mea este ca avocatul nu mai "vrea" sau cum sa o numesc lipsa de comunicare.Nu stiu cum sa procedez in acest sens.As angaja un alt avoacat dar nu doresc sa ma trezesc cu doi avocati agajati.Unde as putea (sau cum) sa il gasesc pe avocatul meu daca nu imi raspunde la apeluri ?Sa ma duc sa ii pazesc casa....?Multumesc
aveti contract cu acel avocat?? i-ati platit onorariul?
new_2009 a scris:

aveti contract cu acel avocat?? i-ati platit onorariul?

I-am platit o suma de bani la care mi-a dat o chitanta.Am crezut ca acea chitanta este un fel de...contract.Contract nu am,deoarece nu mi-a facut,era tare grabit si doscutia am avut-o in masina dansului.Cred ca am facut o mare gresala,din necunostiinta de cauza.Daca as dori sa angajez alt avocat pt. acest caz,ce ar trebui sa fac pt. a nu ma trezi ca am angajati doi avocati?
cred ca ati platit doar o consultatie la acel avocat si nu onorariu ... deci cred ca ar trebui sa va angajati un avocat in acest sens.

renuntati la primul avocat sau va intelegeti in continuare cu acesta ... cred ca este o problema de comunicare la mijloc si momentan nu se ocupa nimeni de caz

Alte discuții în legătură

Posibil avocat care nu respectă contractul emynem07 emynem07 În martie, anul trecut, am luat legătura cu un avocat pentru a mă reprezenta într-un proces de executare silită. Am semnat un contract împreună, dânsul ... (vezi toată discuția)
Executare judecãtoreascã nelush nelush Va rog frumos cine mă poate clarifica intr-o problemă cu referire la o executare judecătorească. În luna Mai 2006 am contactat un Executor judecătoresc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2005 am luat un credit de 17500 ron de la ... georgetastancu georgetastancu Buna ziua! In anul 2005 am luat un credit de 17500 ron de la libra bank. In 2014 am fost executata silit ptr. suma de 61282 ron. In 2016 mi-a fost vandut ... (vezi toată discuția)