Salut!
Am facut plangere impotriva unui pv de contraventie la Judecatorie. PV-ul de contraventie mi-a fost comunicat de catre primarie la solicitarea mea. In adresa de raspuns primaria forumuleaza urmatoarele : "Va comunicam conform solicitarii dvs pv de contraventie pe care-l anexam prezentei adrese." Adresa fiind emisa de o autoritate publica bineinteles ca este inregistrata si datata. Plicul cu care a sosit aceasta adresa a fost aruncat de parintii mei din nestiinta. Eu am formulat plangere impotriva pv-ului si am cerut prescrierea amenzii contraventionale deoarece pv-ul nu a fost comunicat in termenul legal de 30 de zile, ci aprox. 1 an mai tarziu (ca urmare a solicitarii mele). Instanta mi-a trimis citatie punandu-mi in vedere sa de pun dovada comunicarii pv-ului pana la primul termen de judecata sub sanctiunea suspendarii cauzei. Eu va intreb pe voi acum...
Daca exista acea adresa de la primarie datata in care se precizeaza expres ca vine insotita de pv-ul de contraventie, nu poate constitui asta o dovada perfect valabila pt instanta cu privire la data comunicarii? Este imperativ necesar acel plic postal?
Mi se absurd sa ignore acest inscris ce emana de la o institutie public, a carui datare probeaza fara putinta de tagada faptul ca pv-ul mi-a fost comunicat cu mult peste termenul legal....
Da, am uitat ca sunt obligati sa trimita cu confirmare de primire. Oricum sa va zic ce s-a mai intamplat. Instanta nu suspendat cauza si, ca urmare a solicitarii mele, a cerut Primariei sa produca dovada comunicarii in termen. De asemenea a mai solicitat informatii si la SCLEP Buzau; numai ca eu nu stiu ce informatii a cerut acestei institutii si nici nu-mi dau seama exact ce institutie este. Evidenta persoanelor cumva? Ce informatii sa fi solicitat de acolo?