Buna ziua,
Ma confrunt zilele astea cu o problema. Am un contract cu o firma x pentru prestari servicii. Aceasta firma imi cere sa dezvalui unele informatii cu privire la furnizorii mei, documente, sume platite si facturi primite de la acesti furnizori. Cu o parte din furnizori am angajamente de confidentialitate cu altii nu (dar o sa fac si cu ei). Are dreptul legal ca firma x sa ceara asa date? Practic ii dau afacerea pe tava si contractul nu-si mai are locul si oricine din acea firma imi poate lua locul pe firma lui sau a unor interpusi.
Va multumesc.
Ei sunt beneficiarii. Este o intreprindere care cumpara servici turistice de la noi, achitand o cota parte din acestea., restul fiind suportat de angajat. imi cer aceste informatii pentru a "verifica" daca angajatii s-au dus in concediu. asta este varianta oficiala. Varianta neoficiala am descis-o mai sus.
multumesc
Daca in contract nu e vreo clauza in acest sens, dati-le cu tifla in cel mai elegant si finutz mod;)
Sa gaseasca alta modalitate de a-si controla angajatii. Eu le-as propune un detectiv privat:D
N-auzi, dom'le, ca sustine ca vrea sa-si verifice angajatii si nu bonitatea firmei?
Oricum, cornel, zici ca ei presteaza niste servicii tie, apoi ca sunt beneficiari!!! Mi s-a intors capul in spate incercand sa inteleg...
Oricum, ideea lor este ca, daca angajatul X trebuie sa plece in excursie, sa nu plece in locul sau persoana Y care nu are de-a face cu firma. Consider ca este important pentru ei sa stie, pentru ca: daca angajatul vinde excursia cuiva din exterior inseamna ca nu e multumit de salariu si simte nevoia unui surplus; daca X vrea mai multi bani in loc de unele beneficii, nu are rost sa cheltui aiurea pe beneficiile care oricum nu-l vor multumi. Si nu inteleg, exista vouchere nominative, bilete de avion asisderea... De ce nu-i puteti furniza acele informatii fara sa va puneti in pericol afacerea? Doar ii puteti spune: da, a mers X, sau nu, a mers Y. Atata tot, fara nume etc...
Dar oricum, nenicu avea dreptate: daca in contractul dv. nu este trecuta o astfel de obligatie, nu trebuie sa-i furnizati nimic. Sau, daca va razganditi, ii puteti cere suplimentar bani pentru un serviciu nou... Alegerea va apartine.
Verificarea angajatilor nu e treaba furnizorului de servicii turistice. Pe de alta parte, ce importanta are pentru firma daca angajatul a fost personal in statiune sau a fost prin reprezentant? Are vreo influenta asupra costurilor? Concluzia: Felix mai bantuie prin multe firme, in ciuda deconspirarii securitatii !