Care este procedura legala in conitiile in care este pierdut originalul actului de vanzare - cumparare , societatea comerciala elibereaza duplicat semnat de actualul administrator dar notarul nu doreste autentificarea pe motiv ca nu este actul original .
Cum se poate autentifica acest duplicat fiind necesar pt a efectua intabularea cadastrala .
Nu ne-ati precizat daca actul de vanzare-cumparare, original, a fost incheiat la notar...pentru ca, din ceea ce ne relatati, reiese faptul ca...este vorba despre un imobil (citez :"intabulare cadastrala").
In mod legal, ceea ce va solicita notarul este O.K.
Vanzatorul are un contract de vanzare-cumparare, incheiat/autentificat la notar, in original.Sa faca acesta legalizarea/autentificarea la notar, prezentand originalul, si sa va dea dvs., apoi, inscrisul.
Reveniti cu precizari daca inca mai aveti nelamuriri.:)
Cred ca este vb de actul de vanzare-cumparare incheiat cu fostele ICRAL-uri sau fostul ICVL.
Acestia va elibereaza duplicat dupa ce il publicati la pierderi intr-un ziar.
Sunt notari care fac copii legalizate dupa duplicat, altii care nu fac.
Eu va sfatuiesc sa incercati la alt notar.
Cred ca este vb de actul de vanzare-cumparare incheiat cu fostele ICRAL-uri sau fostul ICVL.
.
Ati intuit corect , un fost IAS , voi sfatui persoana sa publice in ziar si pierderea documentului.
Intabularea cadastrala este necesara pt ca mostenitorii sa nu intampine probleme dupa decesul proprietarei , fiind o persoana cu o varsta respectabila.
Multumesc frumos pt ajutorul acordat .
Cadastru
ivanvintilica
Impreuna cu doi frati avem mostenire de la parinti 5ha teren agricol cu Certificat de mostenitor. Doi frati sunt plecati la munca in afara tarii. Ne-am decis ... (vezi toată discuția)