avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte plastifiate - duplicat care nu se poate legaliza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte plastifiate - duplicat care nu se poate legaliza

Am plastifiat toate actele de la casa cu multi ani in urma (cand era legal acest lucru), deoarece hartia era de foarte proasta calitate si incepuse sa se deterioreze vizibil (actele au fost facute in anul 1982 cu ICVL-ul). Intre timp a aparut o lege care anuleaza valabilitatea actelor plastifiate.
Acum sunt pusa in situatia sa scot duplicate de la Romconfort (fosta ICVL), numai ca, mi s-a spus ca nu se elibereaza decat un singur duplicat, si nu imi este de ajuns (pentru cadastru, acte vanzare, etc.).
Am intrebat un notar si mi-a spus ca nu se pot face copii legalizate dupa duplicatul eliberat de Romconfort, singura solutie fiind sa cer mai multe duplicate, iar dumnealor refuza, nu elibereaza decat unul singur. Care este solutia legala sa poti face cadastru si intabulare, succesiune si apoi vanzare cu un singur duplicat daca el nu se poate legaliza dupa cum mi-a spus un notar?
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
maraV, utilizator
Cel mai recent răspuns: maraV , utilizator 21:39, 13 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru dezbaterea succesiunii, folositi documentul plastifiat. Eu nu stiu de nici o lege care anuleaza valabilitatea actelor plastifiate. Poate imi indicati dvs numarul si articolul exact.
Intr-adevar, nu se mai pot intocmi copii legalizate, dar documentul in sine este valabil.
Apoi, pentru intocmirea documentatiei cadastrale, actul de proprietate va fi certificatul de mostenitor. Iar duplicatul il folositi la vanzare.
Multumesc pentru raspuns. Nu voi mai putea folosi actul plastifiat la nimic deoarece va trebui sa-l predau la Romconfort in schimbul Duplicatului, care va fi singurul act pe care il voi avea, si nu inteleg de ce nu se poate legaliza. Acel Duplicat va tine loc de original, si nu va fi nicidecum o copie conform cu originalul.
Nu stiu nici eu numarul si articolul de lege (sau ordonanta) care anuleaza valabilitatea actelor plastifiate, dar va pot spune ca am intampinat mari probleme in momentul schimbarii buletinului, si mi s-a spus ca actele mele nu mai au nici un fel de valabilitate, ca ar exista o lege in acest sens.


Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
maraV, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ] /
Regulamentul de aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2017
vicar, utilizator
Da, in regulament se precizeaza ca, se pot face copii legalizate si dupa actele plastifiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. acum ea într-un azil, ce pot face pentru a scoate alte acte? FlorinChiva FlorinChiva Bună ziua. Mama mea a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. Proprietari au fost ea și tatăl me care a decedat. Nu s-a făcut moștenire după ... (vezi toată discuția)
Documente plastificate vasi49 vasi49 Buna seara, Cu ani in urma era la moda introducerea actelor,gen,certificat de nastere,de casatorie ,act de vanzare cumparare apartament,etc.intr-un plastic ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)